Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Hjertholm på Flickr

ACTA kommer alligevel til afstemning i år

EU-domstolen skal alligevel ikke kigge ACTA efter i sømmene. ACTA-afstemning i sommerferien?

Den kontroversielle ACTA-traktat blev i februar sendt til hjørnespark, ved at foreslå at EU-Domstolen skulle give traktaten et gennemsyn.

Men nu er ACTA igen på sit planlagt spor mod vedtagelse - eller afvisning - allerede i år.

EU Domstolen skulle have vurderet, om ACTA kommer i clinch med eksisterende lov i EU. Den vurdering kunne have skubbet afgørelsen flere år ud i fremtiden.
Men en lynafstemning i ITC (International Trade Committee) i går afviste at sende ACTA videre til domstolen.

Det betyder, at ACTA-forløbet holder sig til sin oprindelige tidsplan. Det vil sige, at næste møde i komiteen er i slutningen af april.
International Trade Committee skal så stemme i slutningen af maj, og EU Parlamentet kan stemme, når det samles i juni.

En fordel?

Der var ellers skabt forventning om, at parlamentet først gik til afstemning om cirka halvandet år, hvilket er den typiske varighed af en vurdering fra EU-domstolen.

Ifølge nogle modstandere af ACTA kan en beslutning i år være en fordel. Den ACTA-kritiske blog "La Quadrature du Net" mener, at en udsættelse af ACTA-godkendelsen blot ville have givet fortalerne tid til at samle støtte. Derfor glæder La Quadrature du Net sig over beslutningen i går.

"Det var den første egentlige test af parlamentets holdning til ACTA efter den folkelige opstand i hele verden. Det viser en voksende forståelse af ACTA blandt mange europa-parlamentarikere og en mulighed for at undgå de procedure-fælder, som EU-Kommissionen og nogle ACTA-fortalere har forsøgt at sætte op. Det er et lovende skridt men kun den endelige afvisning af ACTA er den rette afslutning," mener Philippe Aigrain, medstifter af La Quadrature du Net.

ACTA kom for alvor på alles læber, da traktaten formelt blev underskrevet i Japan tidligere på foråret. Det satte gang i debatten, om traktaten var det rette middel til at standse piratkopiering i en digital verden, og om politikerne forsøgte at snige ACTA ind af bagdøren. Der har også været kritik af, at ACTA kan komme i strid med retssikkerheden ved at overlade meget ansvar og kontrol til virksomheder.
Modstanden mod ACTA har udmøntet sig i fysiske domenstrationer i hele verden - også i Danmark.

EU Parlamentet skal godkende ACTA, før den kan implementeres i de underskrivende lande. Deriblandt Danmark. Da Parlamentet i 2010 indledende stemte om traktaten, var der en lille overvægt af ja-stemmer. 331 stemte for. 294 i mod.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere