Artikel top billede

Zuckerberg besøger Kina og udløser ny rygtestorm

Er Facebook-stifterens seneste rejse til Kina bare en privat ferie eller ligger der mere bag?

Det må være frustrerende for Mark Zuckerberg at rejse rundt i Kina sammen med sin kæreste, Priscilla Chan. Her er det nemlig (officielt) ikke muligt at bruge Facebook - verdens største sociale netværk er stadig spærret i verdens folkerigeste land. Men alligevel er Zuckerberg nu rejst til Kina for anden gang på et par år. Han blev fotograferet sammen med kæresten i Shanghai - og det har straks udløst spekulationer om, at der er tale om mere end en ferie.

Zuckerberg er angiveligt fløjet til Kina sammen med Apple-chef Tim Cook i et privatfly. Han er også blevet set i Beijing og der spekuleres i, at han har brugt rejsen til at holde møder med de kinesiske myndigheder. På hans sidste Kina-rejse i december 2010 besøgte han også de største internet-firmaer Sina, Alibaba og Baidu.

Der er 460 millioner internet-brugere i Kina - flere end i noget andet land i verden - men mange af de mest populære internet-tjenester som Facebook, Twitter og Youtube er blokeret. Det kan omgås med en VPN-forbindelse, men Facebook kan ikke komme ind på det kinesiske marked uden myndighedernes accept.

Det menes at op mod en halv million mennesker i Kina bruger Facebook og andre forbudte sites gennem VPN-tunneler, proxy-servere eller andre smutveje.

Der er allerede flere veletablerede lokale sociale netværk i Kina som Renren, Tencent og Weibo, hvor man allerede samarbejder med myndighederne om at fjerne "forbudt" indhold.

Zuckerberg har tidligere udtalt, at Kina ikke ligger øverst på prioritetslisten hos Facebook. Selskabet, der snart skal børsnoteres, har angiveligt overvejet at oprette et joint venture med en lokal partner som Baidu, men beslutningen er stadig ikke truffet.

denne blog er der billeder af Zuckerberg og hans kæreste på deres seneste tur. Billederne er - meget apropos - spredt gennem det kinesiske sociale netværk Weibo. Ifølge bloggen var Facebook-milliardæren ledsaget af seks diskrete livvagter, der holdt nysgerrige på afstand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere