Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

CBB hæver dataprisen med 150 procent: Vil hellere sælge pakker

Prisen på datatrafik er ikke længere et salgsargument i telebranchen. Kunderne vil have "pakker".

Lavprisselskabet CBB har annonceret en heftig prisstigning på datatrafik.

De abonnementsløse kunder (CBB Basis) skal i fremtiden betale fem kroner pr. MB. I dag betaler de 1,99 kroner. En forholdvis høj procentvis stigning.

"Vi giver samtidigt vores kunder en stigning i hastigheden fra 1 til 4 Mbit/s. Vi er en del af Telenor-koncernen, så vi skal også bidrage til, at vi i øjeblikket bruger milliarder på at udbygge netværket til 4G. Men når det er sagt, så forventer vi ikke at få ret meget hjem på denne konto. Det handler især om at give kunderne en bedre oplevelse med vores nye netværk," siger Søren Sprogøe, økonomichef i CBB, med henvisning til, at Telia og Telenor er begyndt at samarbejde om at drive netværk.

Men uanset hensigten om at give en bedre kundeoplevelse, så fik prisstigningen prompte CBBs kundeservice på overarbejde på Trustpilot, hvor flere kunder straks truede med forlade firmaet til fordel for billigere alternativer.

Men de kan være svære at finde.

CBBs nærmeste konkurrenter, Telmore og M1, kræver allerede fem kroner for en MB datatrafik. Happiimobil og Onfone sælger slet ikke "enkeltstående" Mbits. Kun pakker med "frit forbrug".

Presser på for pakker

En stigning på datatrafikken hos CBB sker tydeligvis også i erkendelse af, at kunderne hellere vil have telepakker.

"Ja, der er en voldsom migrering fra pay-as-you-go-kunder til pakker. Netop i takt med at folk får smartphones, vil de over på pakker for at få styr på deres dataregning og vide, hvad de skal betale," forklarer CBBs økonomichef.

Prisstigningen for pay-as-you-go-kunder bruger CBB derfor også til at markedsføre, at teleselskabet har sat prisen kraftigt ned på sit "frit forbrug" af data i sine pakker.

Men uanset hvad så giver en kraftig prisstigning meget utilfredse kunder?

"Der er altid nogle, der vil være sure. Men dem forsøger vi at tage kontakt til. Men det er vigtig for os at få en mere stablil indtjening, og hvis vi får folk over på pakker, så undgår de bill-choks, så det vil være nemmere for alle parter. Vi betragter det som et venligt skub i retning af at overveje at skifte til en pakke i stedet."

Om kunderne også betragter prisstigningen som et venligt skub, vil fremtiden vise.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.