Artikel top billede

Ny Google-funktion lader dig snage i dine mailvaner

Med Google Account Activity kan du se overraskende fakta om dine Gmail-vaner.

Google har lanceret en ny Gmail-funktion, der lader dig holde et vågent øje med dine egne mailvaner.

Funktionen hedder Account Activity, og i den danske udgave af Gmail har den fået navnet "Kontoaktivitet".

Med den nye funktion kan du få et overblik over, hvor mange mails du har sendt og modtaget den sidste måned. Ligesom du også kan se, hvilke af dine kontaktpersoner du har været mest i kontakt med.

Afslører små overraskelser

Tjenesten afslører blandt andet, at denne skribent i den seneste måned har sendt 260 mails til 22 forskellige kontaktpersoner, mens der er blevet modtaget 441 mails fra 66 forskellige kontaktpersoner.

Men du kan også få et indblik i nogle af de lidt mere overraskende sider af dine mail-aktiviteter. Denne skribent kunne eksempelvis til sin overraskelse se, at en af de mail-adresser, der bliver sendt flest mails til, er undertegnedes egen adresse.

På mange måder minder Google-tjenesten om internettjenesten ToutApp, som vi tidligere har omtalt. Forskellen er dog, at Googles nye funktion giver en knap så detaljeret oversigt over dine mailvaner, men til gengæld slipper du for at skulle give en tredjepart adgang til din mailkonto.

Overblik over andre Google-tjenester

Ud over et indblik i din mailvaner giver den dig også et overblik over dine aktiviteter på andre Google-tjenester som Picasa, og hvis du bruger Googles gps-tjeneste Google Latittude, kan du også se oplysninger om, hvor du har bevæget dig i den fysiske verden. 

Kontoaktivitets-funktionen kan også være et glimrende værktøj til at holde styr på sikkerheden på din Google-konto. Du kan blandt andet holde øje med, om der er blevet logget ind på din konto fra lande, som du aldrig har været i.

Hvis det er tilfældet, bør du skifte dit password og eventuelt styrke sikkerheden ved at slå Googles to-faktor-sikkerhed til.

Du finder Googles oversigt over din kontoaktivitet ved at logge ind på: www.google.dk/settings/activity   

Læs også:
 

Otte tricks der gør din Gmail meget federe  

Sådan får du styr på Gmails totalt rodede adressebog
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.