Artikel top billede

Lange arbejdstider og dårlig løn hos Apple-leverandør

Ny rapport fra Fair Labor Association bekræfter at Apple-leverandøren Foxconn har overtrådt reglerne for overarbejde og underbetalt sine ansatte.

Efter kritik af arbejdsforholdene hos sine kinesiske underleverandører gik Apple med i Fair Labor Association (FLA) i januar og inviterede samtidig organisationen til at sende inspektører for at besøge fabrikkerne. Nu har FLA udgivet sin første rapport efter inspektioner på tre fabrikker.

Den bekræfter at fabrikkerne har overtrådt organisationens egne regler og den kinesiske lovgivning for arbejdstider. På alle tre fabrikker har arbejderne knoklet mere end 60 timer om ugen, men Foxconn lover at det bliver sat ned til 49 timer per uge inden den 1. juli 2013.

Der er ikke kun problemer med lange arbejdstider. FLA fortæller også, at 60 procent af de ansatte får så lidt i løn, at de ikke kan betale de mest basale fornødenheder. Mange får ikke betaling for overarbejde. 

Både Apple og Foxconn lover nu, at man vil følge anbefalingerne i rapporten og rette op på forholdene.

Rapporten er kun den første i en hel serie af undersøgelser, der skal gennemføres i den kommende tid. FLA har planer om at interviewe "tusindvis af ansatte" hos forskellige Apple-underleverandører som Quanto og Pegatron om deres arbejds- og leveforhold.

I den første runde har man samlet oplysninger fra 35.000 tilfældigt udvalgte Foxconn-arbejdere.

Flere af de organisationer, som tidligere har kritiseret forholdene på fabrikkerne, herunder Workers Rights Consortium og Students and Scholars Against Corporate Misbehavior, sætter dog spørgsmålstegn ved, om Apple denne gang vil leve op til sine løfter om at forbedre forholdene.

FLA bliver kritiseret for at være i lommen på de virksomheder, som er medlemmer af organisationen.

Apple-chef Tim Cook er netop nu på en charmetur i Kina, hvor han også har besøgt flere af de udskældte fabrikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere