Artikel top billede

DSB skifter spor: Gratis internet for 2. klasses passagerer

Internet under togturen på visse strækninger bliver måske gratis.

(Opdateret 2/4) ComON er kommet i besiddelse af oplysninger,  der tyder på, at DSB i nær fremtid vil tilbyde sine passagere på 2. klasse på intercity-strækningerne mellem Hovedstaden og Århus-Ålborg at komme gratis på internettet.

Efter et betydeligt politisk pres har ledelsen i DSB iværksat forhandlinger med teleselskabet TDC om at gøre eksisterende hotspots i intercity-togene gratis for passagerne, uanset om disse måtte rejse på 1. eller 2.- klasse, og uanset om de i forvejen er kunder hos TDC og har et hotspot-abonnement.

Hidtil har DSBs kunder, der hverken rejser på 1. klasse eller har et TDC-hotspot-abonnement med hjemmefra, måttet betale i relativt dyre domme for at komme på nettet i intercity-togene. Fem timers adgang til internettet koster 29 kroner.

Kilder i DSBs pressetjeneste har bedt ComON tilbageholde denne historie, da aftalen med TDC endnu ikke er endeligt på plads.

Som det af og til er kotume i mediebranchen er ComON blevet lovet eksklusivitet på den færdige historie, når DSB er klar til at fortælle om den senere i april eller maj. Denne mulighed har ComON-redaktionen dog valgt at sætte over styr for i stedet at kunne bringe den banebrydende nyhed hurtigere.

At tilbyde internet i et tog der kører afsted på skinnerne, er dog ikke helt enkelt, og et sådant projekt tager tid at føre ud i livet, siger kilder i DSB til ComON.

Der er således ikke aktuelle planer om at tilbyde internet - hverken på første, anden eller nogen andre klasser - i regionaltogene.

Selv almindelig mobiltelefoni er på nogle af regional-strækningerne - for eksempel mellem København og Sydsjælland/Falster - så præget af udfald og huller, at samtaler ofte kan være sikre på at blive afbrudt, når togene kører.

DSB har tidligere luftet planer om at opsætte såkaldte repeatere i disse tog for at reducere mængden af mobil-huller. Det er dog endnu for tidliget at melde noget ud om det projektet, fortæller kilden i DSBs presseafdeling til ComON.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere