Artikel top billede

(Foto: René Strandbygaard/DSB)

DSB skifter spor: Gratis internet for 2. klasses passagerer

Internet under togturen på visse strækninger bliver måske gratis.

(Opdateret 2/4) ComON er kommet i besiddelse af oplysninger,  der tyder på, at DSB i nær fremtid vil tilbyde sine passagere på 2. klasse på intercity-strækningerne mellem Hovedstaden og Århus-Ålborg at komme gratis på internettet.

Efter et betydeligt politisk pres har ledelsen i DSB iværksat forhandlinger med teleselskabet TDC om at gøre eksisterende hotspots i intercity-togene gratis for passagerne, uanset om disse måtte rejse på 1. eller 2.- klasse, og uanset om de i forvejen er kunder hos TDC og har et hotspot-abonnement.

Hidtil har DSBs kunder, der hverken rejser på 1. klasse eller har et TDC-hotspot-abonnement med hjemmefra, måttet betale i relativt dyre domme for at komme på nettet i intercity-togene. Fem timers adgang til internettet koster 29 kroner.

Kilder i DSBs pressetjeneste har bedt ComON tilbageholde denne historie, da aftalen med TDC endnu ikke er endeligt på plads.

Som det af og til er kotume i mediebranchen er ComON blevet lovet eksklusivitet på den færdige historie, når DSB er klar til at fortælle om den senere i april eller maj. Denne mulighed har ComON-redaktionen dog valgt at sætte over styr for i stedet at kunne bringe den banebrydende nyhed hurtigere.

At tilbyde internet i et tog der kører afsted på skinnerne, er dog ikke helt enkelt, og et sådant projekt tager tid at føre ud i livet, siger kilder i DSB til ComON.

Der er således ikke aktuelle planer om at tilbyde internet - hverken på første, anden eller nogen andre klasser - i regionaltogene.

Selv almindelig mobiltelefoni er på nogle af regional-strækningerne - for eksempel mellem København og Sydsjælland/Falster - så præget af udfald og huller, at samtaler ofte kan være sikre på at blive afbrudt, når togene kører.

DSB har tidligere luftet planer om at opsætte såkaldte repeatere i disse tog for at reducere mængden af mobil-huller. Det er dog endnu for tidliget at melde noget ud om det projektet, fortæller kilden i DSBs presseafdeling til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere