Artikel top billede

Sure hotelgæster fikser netværket

Hvad sker der når man fylder et konference-hotel med supernørder?

Det er forår i Paris - og Internet Engineering Task Force (IETF) har indkaldt til sit 83. møde. Her er dagene fyldt med præsentationer, arbejdsgrupper og møder med sexede temaer som "multiparty multimedia session control", "operational security capabilities" og "registration data service". Nu kommer alle deltagerne selvfølgelig slæbende med deres bærbare, tablets, smartphones og alskens andet internet-opkoblet grej, og det har fået internet-opkoblingen i konference-hotellet Concorde La Fayaette i nærheden af Champs-Elysees til at gå i knæ.

I løbet af konferencens første dage blev nettet på hotellet hele tiden langsommere, skriver Networld World. Hvad gør man så? IETF-eksperterne diskuterede emnet på deres mailing-lister og opdagede, at 30 pct. af datapakkerne gik tabt og latenstiderne steg til fem-seks sekunder. Mange porte til populære chat-programmer og VPN var spærret. Altså en helt uholdbar situation for de tilrejste IETF-folk.

De fandt på kreative løsninger. Én af deltagerne opdagede at der kun var forbindelse til det trådløse netværk lige under loftet i badeværelset. Så han klæbede en smartphone fast til loftet og lavede en forbindelse til sin bærbare med Bluetooth-tethering.

Det var selvfølgelig kun en midlertidig udvej. Efter to dage måtte hotellets administration give op og tillade konference-deltagerne fuld adgang til netværkets infrastruktur. Når hotellet alligevel er fyldt med verdens bedste netværks-eksperter, kan man lige så godt lade dem fikse netværket.

Det blev til det, som Network World kalder for et "Extreme Wifi Makeover". Eksperterne opdagede hurtigt, at man havde lavet en klassisk fejl; der var alt for mange AP'er (access points), som sendte med for stor styrke på de samme kanaler. På de fleste kanaler blev sendestyrken derfor reduceret fra 20 dBm til 10 dBm og kanalerne blev delt op på en ny måde. Nogle AP'er blev helt slukket eller flyttet til 5 Ghz frekvensbåndet, der er mindre belastet end det sædvanlige 2,4 Ghz frekvensbånd.

Det hjalp - mange af konference-deltagerne fortæller, at nettet pludselig blev meget hurtigere. Men den store vinder er nok hotellet - de fik optimeret deres trådløse netværk ganske gratis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere