Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan bruger du din iPad som en ekstra skærm

Du kan udvide skrivebordet på din computer med en tablet.

Skærmpladsen kan føles en smule trang, hvis du kun har en bærbar med en skærm på 13" eller 15".

Løsningen kan være at købe en ekstra skærm, som du kan slutte til computeren.

Du kommer dog desværre let af med flere tusinde kroner for en ny skærm - og så er den tilmed stor og stationær.

Men hvis du bruger en iPad eller en anden tablet-computer, kan du omdanne den til en trådløs og mobil ekstra skærm til din computer. 

To skærm-apps

For at bruge din iPad som en ekstra skærm kræver det dog, at du bruger en såkaldt skærmdelings-app.

Der findes en række forskellige at vælge imellem. De mest populære er Air Display, der koster 59 kroner i Apples App Store, og den lidt billigere iDisplay, der også findes til Android-tablets, som koster 30 kroner.

Begge apps virker med både Mac- og Windows-computere.

Sådan bruger du Air Display

I denne artikel har vi valgt at afprøve Air Display-app'en, og det har vi gjort på den nye iPad, der agerer ekstra skærm for en Macbook Air på 13".

Det hele fungerer trådløst, og for at komme i gang med at bruge Air Display kræver det blot, at du installerer app'en på din iPad og bagefter installerer et program på din computer.

Og du behøver ikke frygte, at det bliver for kompliceret. For når du åbner app'en på din iPad, får du en detaljeret vejledning, der fortæller dig, hvordan du gør.

Hvordan virker Air Sharing med den nye iPad?

Når app'en bliver taget i brug, bliver din iPad nu tilføjet som en skærm, der virker i forlængelse af din computers skærm. 

Trækker du eksempelvis et programvindue ud til højre side af din computers skærm, vil den nu komme til syne på din iPad.

På den måde kan du have dit mailprogram, et Twitter-vindue eller et helt tredje program liggende på din iPad, mens du eksempelvis arbejder i et Word-dokument eller et regneark på din bærbares skærm. 

Vi har også forsøgt at afspille Youtube-videoer i et vindue ved hjælp af Air Display-app'en, og det virker relativt godt, selv om der kunne anes en marginal forsinkelse mellem lyd og billede. 

Virker med retina

Da vi testede Air Display første gang, var app'en endnu ikke blevet opdateret til at virke med den nye iPads sprøde retina-skærm.

Det betød desværre, at skærmbilledet virkede en smule grumset, når vi kørte Air Display på iPad'en. 

Men folkene bag Air Display har heldigvis været hurtige til at få opdateret app'en, så den nu virker med retina-skærmen.

Det betyder, at alle vinduer nu er flotte og knivskarpe, når de bliver vist på iPad'en. Desværre er konsekvensen også, at Air Display er begyndt at hakke betydeligt mere, og tilmed betyder den ekstremt høje opløsning på iPad'en, at vinduerne er blevet betydeligt mindre.

Faktisk gør Air Display vinduerne så små på en retina-skærm, at denne skribent flere gange måtte knibe øjnene sammen for eksempelvis at kunne læse en mail.  

Er skærmdeling nødvendigt?

På trods af at app'en endnu ikke lader til at virke perfekt med den nye retina-skærm, er app'en i det store og hele relativt velfungerende. 

Men før du hopper i App Store og betaler de 59 kroner, bør du dog overveje, om du i det hele taget har brug for app'en.

For denne skribents erfaring er, at skærmdeling rent faktisk har vist sig at være en ret overflødig funktion. 

Det skyldes, at du i forvejen godt kan flytte mange funktioner over på din iPad uden at bruge en skærmdelingsapp til at udvide dit skrivebord. 

Eksempelvis kan du uden problemer have din iPad stående tændt ved siden af din computer og bruge den til at tjekke din mail, følge med på Twitter eller holde øje med aktiekurserne.

Læs også:

Så let kan du fjernstyre din computer med en iPhone 

Her er tablet-pc'en til de professionelle

Denne nye app giver dig Windows 7 på din iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.