Artikel top billede

Milliongevinst hos CESS efter omstridt USA-handel

Efter en spag start i 2007 er den nordjyske it-broker CESS Danmark efter tvivlsomme forretninger i USA begyndt at skovle penge ind.

Den nordjyske it-broker CESS Danmark har på fire år skabt en lukrativ forretning med it-udstyr fra producenter som Sun, HP, Cisco og IBM.

Fra en spag start i 2007 og 2008, hvor selskabet tabte godt en million kroner, har CESS Danmark alene i de to seneste regnskaber haft et samlet overskud på 9,6 millioner kroner.

Vendepunktet i selskabets økonomi fra 2009 og frem falder tidsmæssigt sammen med starten på den efterforskning, som den 6. marts i år kulminerede med, at det amerikanske sikkerhedspoliti Homeland Security arresterede CESS Danmarks salgsdirektør Dennis Nielsen sigtet for overtrædelse af amerikanske eksportregler.

Ifølge sigtelsen mod Dennis Nielsen har de amerikanske myndigheder under en razzia i 2010 fundet dokumenter, som viser, at Dennis Nielsen i 2009 på vegne af CESS i stor stil solgte it-udstyr til en kunde i Tampa, Florida, som solgte udstyret videre til Dubai. Den konkrete sigtelse drejer sig om salg af en Sun-supercomputer, som alene indbragte en fortjeneste på mere end en million kroner.

Om kort tid offentliggør CESS Danmark sit regnskab for 2011, men økonomidirektør Bjarne Blicher ønsker ikke overfor CRN at kommentere selskabets økonomi eller fortælle om forventningerne til det kommende regnskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere