Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Grooveshark mister sin eneste allierede

EMIs tålmodighed er sluppet op. Et søm i ligkisten?

Mens mange rettighedshavere og musikere har beskyldt Grooveshark for at snylte på deres musik, så har det store pladeselskab EMI haft en aftale med den kontroversielle musiktjeneste.

Men det er slut nu.

EMI - en af verden største pladeselskaber - har officielt stoppet aftalen mellem de to parter. EMI mener ikke, at Groveshark har levet op til sine forpligtigelser i licenseringsaftalen, og at firmaet mangler at betale bunkevis af millioner for det musik, som er streamet indtil videre.

Kontrakten med EMI har i lang tid været Groovesharks argument for, at firmaet har reelle interesser i at afregne musikere og sangskrivere for brugen af deres musik. Den rygdækning er nu væk.
Oven i hatten er Grooveshark blevet DNS-spærret i Danmark, og Rettighedsalliancen har til ComON fortalt, at man er i færd med at følge op med et søgsmål i USA.
Som en lille sidehistorie kan det oplyses, at Grooveshark tidligere vicedirektør for juridiske anliggender, Marshall Custer, har trukket sig fra sin post. Det fortalte han til ComON tidligere i år.

Grooveshark: Det er monopolmisbrug
Grooveshark er ikke uvant med at modtage søgsmål og trusler om juridiske slagsmål. Men det kan være firmaets sidste.

Grooveshark har dog ikke anerkendt EMIs påstand om ophavsretskrænkelser og manglende betalinger. Musiktjenesten mener, at det er EMI, der er the bad guy. Groovesharks syn på sagen lyder:
"Grooveshark blev for nulig tvunget til den svære beslutning at opsige aftalen med EMI på grund af EMIs nuværende streamingbetaling, der er uholdbar, og EMIs fusion med Universal Music Group, som vi betragter som et skridt mod et monopil og i mulig clinch med konkurrenceloven," siger firmet ifølge CNET.

"Til dato har Grooveshark betalt over 2,6 millioner dollars til EMI, men vi mangler at finde nogle priser, der er holdbare på den lange bane."
Omvendt fremgår det af retsdokumenterne, at EMI mener, at Grooveshark tilbageholder 450.000 dollars, som skulle betales i en rateordning. Men da ingen afdrag er betalt, har EMI flyttet kontroversen over i domstolene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.