Artikel top billede

Her er den nye Firefox til Windows 8

Nu er de første billeder af den kommende Metro-udgave af Firefox-browseren sluppet ud.

Tilbage i februar kunne Mozilla fortælle at Firefox-browseren kommer som en Metro-applikation til Windows 8. Nu har en af Mozilla-udviklerne afsløret de første billeder af Metro-udgaven i sin blog. Der er nu en fungerende udgave af Firefox i Metro-stil, som minder om Android-versionen.

Det kommende Windows 8 leveres både med den tile-baserede Metro-brugerflade og den klassiske desktop. Microsofts egen Internet Explorer kommer i versioner til begge, men Metro-udgaven understøtter ikke plug-ins.

Der er en række begrænsninger for Metro-applikationer, herunder at de skal downloades gennem Windows Store.

Det minder om den oplevelse, som man allerede har med mobile platforme som iOS (App Store) og Android (Market).

Mozilla-udvikleren Brian Bondy forklarer også, hvordan man har integreret Firefox med søgefunktionen i Windows 8 og den såkaldte "Share Charm", hvor man kan dele websider med andre applikationer.

En egentlig betaversion af Firefox til Metro ventes først senere på året.

Metro-udgaven er kun et af punkterne i årets Firefox-roadmap. Blandt de andre punkter er:

 • Firefox startsiden skal udbygges så den bliver det sted, hvor man kan administrere alle sine data i browseren.
 • Stille opdateringer skal implementeres, så hele opdateringsprocessen kører usynligt i baggrunden.
 • Den nye Web Apps Marketplace for webapplikationer skal integreres i browseren.
 • Det bliver lettere at genskabe browserens oprindelige indstillinger uden at miste kodeord eller historik.
 • Firefox bliver fremover i stand til at genskabe den aktuelle session meget hurtigere end i dag. Brugeren kan vælge at det skal ske helt automatisk.
 • Lettere installation og opdatering af plug-ins.
 • Browseren får en ny Tracking Map, som skal visualisere hvordan brugerens færden bliver sporet på nettet.
 • En ny central login-funktion i browseren, så man slipper for at skulle taste sine brugerdata igen og igen.
 • Browseren får et nyt udseende med Australis-temaet.
 • Mozilla fortæller at man arbejder på at integrere en oversættelsesfunktion.
 • I årets anden halvdel kommer en ny og dramatisk hurtigere Javascript-motor, IonMonkey.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.