Artikel top billede

Kan du få TDC-fiber?

Cirka 77.000 husstande i København og Nordsjælland er ifølge TDCs egne oplysninger klar til fiberbredbånd, fordi de ligger under 30 meter fra nærmeste nedgravede fiber. Men langt fra alle får "ja" til fiber-muligheden.

(Opdateret) TDC overtog DONGs fiberbredbånd for tre år siden. Nu er TDC så små ved at åbne op for nye kunder, der gerne vil have bredbånd via fiber.

Men selvom indbyggere i hovedstadsområdet og Nordsjælland måtte være villige til at betale prisen for en fed fiberforbindelse, er det langt fra sikkert, at de kan få den.

Hvis en husstand ligger inden for 30 meter af et tilslutningspunkt på en eksisterende fiberforbindelse, kan som udgangspunkt blive koblet på. Det kræver, at man kan få en operatør eller service-provider til at levere fiber-bredbåndet på adressen. Operatøren kan f.eks, være Waoo eller TDC selv. Hustanden skal selv betale for det nødvendige gravearbejde.

TDC har pligt til at oplyse, hvor disse tilslutningsmuligheder er til stede henne.

Men hvor bredt det gamle DONG-net egentligt dækker, har hidtil været vanskelig at få overblik over for den menige dansker.

Godt begravet på TDCs hjemmeside for grossist-ydelser finder man et link til en Access-database med adresserne, som ligger inden for 30 meter af en eksisterende fiberforbindelse.

Man kan hente databasen her.

Laboratorieingeniør Michael Jensen fra Center for Network Planning ved Aalborg Universitet har til ComON lavet en geo-bearbejdning af TDCs database, så man med et enkelt overblik kan se, hvor fiberen ligger.

Billedet til højre gøres højopløseligt med et klik.

Både hos Waoo og hos TDC kan man få oplyst, om en konkret adresse i hovedstadsområdet/Nordsjælland kan forbindes med fiber.

Et hurtigt tjek på databasen viser, at både Waoo og TDC siger "ja" til at man kan få fiber på de fleste adresser, som er opført som værende indenfor 30 meter fra en allerede etableret fibertilslutningspunkt. 

Men samtidigt kommer det frem, at der også er flere adresser, som er opført som "whitelisted" på under-30 meter-listen, men som alligevel får afslag fra både Waoo og TDC.

Afslag

At TDC har gravet fiber ned et konkret sted er heller ikke ensbetydende med, at selskabet vil tilbyde fiber til sine kunder.   At der føres et fiberkabel forbi adressen er ikke i sig selv ensbytende med at der også er et tilslutningspunkt i nærheden, idet fiberet kan være en del af hovedforsyningsnetværket.

En læser, Thomas Hedberg Jensen, kunne sidste år se TDC grave et fiberkabel ned i fortovet uden for sin bopæl på Søvangsvej i Hvidovre, men den pågældende vej er ikke af den grund kommet med på de whitelistede områder i under-30-meter-databsen, som ellers opdateres hvert måned.

Thomas Jensen oplyser, at han så sent som sidste uge fik afslag fra både Waoo og TDC, når han undersøger sine fibermuligheder.

ComON vil gerne vide mere om, hvor mange der reelt bliver afvist som fiberkunder, selvom de er inden for de 30 meter fra en eksisterende fiberforbindelse, sådan som telereguleringen omtaler.

Bor du i hovedstadsområdet eller i Nordsjælland vil vi derfor bede dig om at tjekke din adresse på  Waoos web-service eller TDCs telefoniske tjeneste og svare på spørgeundersøgelsen neden for.

TDCs fiber-tilgængelighed oplyses telefonisk på nummeret 80 80 60 70 (svarer alle hverdage mellem kl 8.00 og 17.30) mens Waoos webtjeneste om fibertilgængelighed kan findes her (klik på bestil for at få adresse-tjek).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere