Artikel top billede

Tyske pirater har medvind i sejlene

I Tyskland fortsætter Piratpartiet sin fremgang. I den seneste meningsmåling ligger partiet nu til 13 pct. af stemmerne.

Ingen andre steder i verden har et piratparti opnået så stor tilslutning som i Tyskland. I den seneste Forsa-meningsmåling ligger partiet nu til 13 pct. af stemmerne på landsplan. Dermed har partiet overhalet de Grønne og ligger nu som det tredjestørste parti i Tyskland - kun overgået af SPD og CSU/CDU.

Piratpartiet i Tyskland fik 7,4 procent af stemmerne ved det seneste delstatsvalg i Saarland. Dermed fortsatte piraterne deres succes hos de tyske vælgere, som allerede sidste år stemte piraterne ind i delstatsforsamlingen i Berlin. Her fik piraterne 8,5 pct. af stemmerne og det var nok til 14 ud af de 150 pladser i delstatens parlament.

Piratpartiet kæmper for transparens i det politiske system og mod enhver form for censur på nettet. Det har vakt genklang hos tyskerne. En stor del af stemmerne kommer fra folk, der ikke normalt stemmer.

Ifølge Forsa har Piratpartiet formået at tiltrække de vælgere, der er utilfredse med det eksisterende politiske system. Det er vælgere, som tidligere har brugt De Grønne som "protestparti". Nu er det piraterne, der har tiltrukket de unge vælgere med løfter om nye politiske vinde.

Den næste test kommer i maj, hvor der afholdes valg i Slesvig-Holsten og Nordrhein-Westfalen. I begge delstater ser det ud til, at partiet kommer over spærregrænsen på fem procent.

Men der er også problemer for piraterne. Partiets ungdoms-organisation - de unge pirater - klager over kønsdiskriminering og racisme i et åbent brev. Kvinder har svært ved at komme frem i partiet. Men partiets ledelse afviser og konstaterer tørt, at alle partier har en vis andel af "idioter" blandt sine medlemmer.

Partiet er også ramt af en intern magtkamp og det etablerede politiske system i Tyskland har stadig svært ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere piraterne. Den tyske avis Handelsblatt har fået 100 kendte til at deltage i en kampagne mod Piratpartiet og "gratiskulturen" på nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.