Artikel top billede

Microsoft: Det er forbrugerne, der driver Windows 7 frem

Windows 7 er langt mere udbredt i Danmark end i andre lande. Ifølge Microsoft skyldes det både vores it-parathed og vores krav til arbejdspladsen.

På verdensplan er snart hedengangne Windows XP stadig dominerende med en markedsandel på omkring 40-50 procent.

Unøjagtigheden skyldes, at der hersker en vis uenighed omkring statistikken.

Siden StatCounter tildeler XP 41 procent, mens Net Applications giver XP hele 48,03 procent af markedet.

Anderledes ser det ud i Danmark. Her blev XP nemlig overhalet af Windows 7 allerede sidste år, og Microsofts nyeste styresystem ligger i Danmark på omkring hver anden pc. XP er i mellemtiden dalet til at være installeret på lige under 20 procent af pc'er i Danmark.

Ifølge marketingproduktchefen i Microsoft Danmark, René Giese, er der en helt særlig grund til, at Windows 7 stormer frem i netop Danmark.

"Danskerne er rigtig, rigtig it-parate, og derfor har vi en høj adoptionsrate, når det gælder ny teknologi," siger han og fortsætter:

"Det gælder om at have de nyeste produkter, som alle vil have. Ikke kun til de private forbrugere, der lægger vægt på det nye og lækre, men også fordi det er noget, der effektiviserer og nedbringer omkostningerne for virksomhederne i krisetiden."

Og ifølge René Giese er det vores it-villighed som private forbrugere, der er med til at sætte skub på arbejdspladsen, når der skal handles it-løsninger.

"Vi har set det allerede med consumerization. Det er den her forbrugerstyrede tendens, hvor det er det enkelte menneske, der virkelig har lyst til at tage den nyeste teknologi i anvendelse," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere