Artikel top billede

Microsoft: Det er forbrugerne, der driver Windows 7 frem

Windows 7 er langt mere udbredt i Danmark end i andre lande. Ifølge Microsoft skyldes det både vores it-parathed og vores krav til arbejdspladsen.

På verdensplan er snart hedengangne Windows XP stadig dominerende med en markedsandel på omkring 40-50 procent.

Unøjagtigheden skyldes, at der hersker en vis uenighed omkring statistikken.

Siden StatCounter tildeler XP 41 procent, mens Net Applications giver XP hele 48,03 procent af markedet.

Anderledes ser det ud i Danmark. Her blev XP nemlig overhalet af Windows 7 allerede sidste år, og Microsofts nyeste styresystem ligger i Danmark på omkring hver anden pc. XP er i mellemtiden dalet til at være installeret på lige under 20 procent af pc'er i Danmark.

Ifølge marketingproduktchefen i Microsoft Danmark, René Giese, er der en helt særlig grund til, at Windows 7 stormer frem i netop Danmark.

"Danskerne er rigtig, rigtig it-parate, og derfor har vi en høj adoptionsrate, når det gælder ny teknologi," siger han og fortsætter:

"Det gælder om at have de nyeste produkter, som alle vil have. Ikke kun til de private forbrugere, der lægger vægt på det nye og lækre, men også fordi det er noget, der effektiviserer og nedbringer omkostningerne for virksomhederne i krisetiden."

Og ifølge René Giese er det vores it-villighed som private forbrugere, der er med til at sætte skub på arbejdspladsen, når der skal handles it-løsninger.

"Vi har set det allerede med consumerization. Det er den her forbrugerstyrede tendens, hvor det er det enkelte menneske, der virkelig har lyst til at tage den nyeste teknologi i anvendelse," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere