Artikel top billede

"Word er kun til fortidslevn og børn"

Debattør spår en snarlig død for Microsofts succesfulde tekstbehandling. Hvorfor?

Microsoft har i mange år siddet tungt på markedet for tekstbehandling med Word, der er blevet en defacto-standard for digital skriveri. Men det udbredte og meget brugte program er ved at blive overhalet af tiden.

Det mener Tom Scocca fra mediet Slate, hvor han har skrevet en klumme med den lidet flaterende titel: Død over Word.

Artiklen har skabt heftig debat, da Scocca ikke holder sig tilbage og kalder Word for et komplekst og ueffektivt redskab, der mest er et levn fra en anden tids syn på it. Derfor mener han, at Word skal begynde sin rejse mod de evige jagtmarker.

"Det har taget mig år at komme til den konklusion. Jeg er vokset op med Word. Det var det program, jeg skrev mine skoleopgaver i ...dengang var Word en lydig og dygtig tjener".

Men den lydige tjener er i stedet blevet en slags anmassende chef, mener Tom Scocca.

"Det skyldes til dels, at Microsoft har en forestilling om, at mere er bedre. Altså at tilføje mange nye funktioner og lade dem være synlige og aktiveret næsten hele tiden."

Han peger på autocorrect, der ændrer ord mod brugerens intention. Automatisk punktopstilling der opdeler sætninger i punkter, selv om skribenten heller ikke havde tænkt sig det. Og frustrationen bliver ofte stor, fordi mange brugere har svært ved at finde funktionerne i Ribbon-designet - og slå dem fra.

"Word blev designet til at putte ting på papir. Det var et redskab i desktop-publishing-revolutionen, som gjorde alle i stand til at lave professionelle dokumenter og printe dem ud. Det er perfekt, hvis du laver kirkeblade eller hænger sedler om med din forsvunde hund," lyder det sarkastisk fra Scocca, som også fortæller, at hans 4-årige søn, som den eneste han kender, har stor fornøjelse af Word.

Læs hele artiklen hos Slate.

Der har på det seneste været en bølge af programmer, der forsøger at gøre op med den traditionelle tankegang omkring tekstbehandling ved at lave simple brugerflader. For eksemepel AiWriter. Se flere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere