Artikel top billede

Print din egen straffeattest

De danske straffeattester står foran en digitalisering. Men der bliver ingen snageri i naboens fortid.

Du kan melde flytning og vælge læge på nettet. Snart kan du også hente din egen straffeattest med et museklik.

300.000 gange kontaktede danskere sidste år politiet for at få en kopi af deres straffeattest. Typisk i forbindelse med en jobansøgning. Den tur slipper de mange danskere for i fremtiden. Det skriver Avisen.dk.

Rigspolitiet bekræfter, at straffeattesten skal digitaliseres.

"Vi kan bekræfte, at der arbejdes på sagen. Men hvordan og hvornår kan vi ikke sige så meget om endnu," siger kommunikationsrådgiver Carsten Andersen til Avisen, som mener at vide, at det vil blive muligt at hente sin egen straffeattest i løbet af 2013.

I stedet for at finde overfrakken frem skal man formentlig bare finde NemID-kortet frem og bestille attesten fra hjemmecomputeren.

En digitalisering skal primært ske for at lette administrationen. Et kritikpunkt har været, at jobsøgere bliver forsinket i deres jobsøgning, fordi det har taget for lang tid at rekvirere en straffeattest. Det bliver altså hurtigere og mindre besværligt, men digitaliseringen betyder ikke, at andre end ansøgeren kan se, hvad der potentielt skulle stå på attesten.
Du kan ikke snage i det kriminelle synderegister. Der vil kun være en digital indgang, hvor du kan trække din egen kopi.

Dog vil en digitalisering af straffeattesterne betyde, at de i fremtiden kommer til at indeholde flere detaljerede oplysninger om den konkrete forbrydelse. Det vækker en smule bekymring for, at virksomheder vil fravælge nogle ansøgere, der i dag var blevet ansat. Læs mere hos Avisen.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere