Artikel top billede

Print din egen straffeattest

De danske straffeattester står foran en digitalisering. Men der bliver ingen snageri i naboens fortid.

Du kan melde flytning og vælge læge på nettet. Snart kan du også hente din egen straffeattest med et museklik.

300.000 gange kontaktede danskere sidste år politiet for at få en kopi af deres straffeattest. Typisk i forbindelse med en jobansøgning. Den tur slipper de mange danskere for i fremtiden. Det skriver Avisen.dk.

Rigspolitiet bekræfter, at straffeattesten skal digitaliseres.

"Vi kan bekræfte, at der arbejdes på sagen. Men hvordan og hvornår kan vi ikke sige så meget om endnu," siger kommunikationsrådgiver Carsten Andersen til Avisen, som mener at vide, at det vil blive muligt at hente sin egen straffeattest i løbet af 2013.

I stedet for at finde overfrakken frem skal man formentlig bare finde NemID-kortet frem og bestille attesten fra hjemmecomputeren.

En digitalisering skal primært ske for at lette administrationen. Et kritikpunkt har været, at jobsøgere bliver forsinket i deres jobsøgning, fordi det har taget for lang tid at rekvirere en straffeattest. Det bliver altså hurtigere og mindre besværligt, men digitaliseringen betyder ikke, at andre end ansøgeren kan se, hvad der potentielt skulle stå på attesten.
Du kan ikke snage i det kriminelle synderegister. Der vil kun være en digital indgang, hvor du kan trække din egen kopi.

Dog vil en digitalisering af straffeattesterne betyde, at de i fremtiden kommer til at indeholde flere detaljerede oplysninger om den konkrete forbrydelse. Det vækker en smule bekymring for, at virksomheder vil fravælge nogle ansøgere, der i dag var blevet ansat. Læs mere hos Avisen.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere