Artikel top billede

Facebook og Twitter dræber din blog

For få år siden skulle alle virksomheder blogge, men i dag får virksomhedsbloggen tæsk af de mange nye sociale medier.

For få år siden skulle alle virksomheder have deres egne blogs.

Dengang - i tiden før Facebook og Twitters store gennembrud - var bloggen en af de eneste muligheder, som en virksomhed havde for at indgå i en offentlig dialog med sine kunder.Og spurgte man dengang eksperterne, var der nærmest ingen grænser for, hvad en virksomhed kunne udrette, hvis blot den havde en blog - eller en "weblog", som det hed.   

Tilbage i 2006 fortalte den canadiske blogger og forfatter Jeremy Wrigh i et interview med vores søstermedie Computerworld, at det blot ville være et spørgsmål om tid, før tusindvis af danske virksomheder ville blogge på livet løs.

Og fik virksomhederne ikke sat skub i bloggeriet, ville de gå glip af en fantastisk markedsføringsmulighed, lød budskabet fra den canadiske ekspert.

"Weblogs er et fantastisk pr-redskab, og den eneste grænse, der er for anvendelsesmulighederne, er virksomhedens egen fantasi og vilje til nytænkning," sagde Jeremy Wright,

Sociale medier slår bloggen

Men i dag har sociale medier som Twitter og Facebook ødelagt bloggens monopol på den direkte kundekontakt, og en undersøgelse fra det amerikanske universitet University of Massachusetts viser da også, at færre og færre af de mest succesfulde amerikanske virksomheder bruger blogs.

Forskerne bag undersøgelsen har lavet interviews med chefer fra 170 virksomheder fra det amerikanske erhvervsmagasin Inc.'s liste over de 500 hurtigst voksende virksomheder i USA.

Ifølge undersøgelsen, der blev foretaget i 2011, bruger 37 procent af virksomhederne på Inc.'s liste blogs, mens tallet var helt oppe på 50 procent året før.

Over for Inc. forklarer en af forskerne bag undersøgelsen, at nedgangen ikke skyldes, at virksomheder i stort tal lukker deres blogs ned. 

Forklaringen er snarere, at mange af virksomhederne på Inc.'s top 500-liste er unge vækstvirksomheder, der endnu ikke var stiftet, da virksomhedsblogging var højeste mode.

Men i dag vælger mange af de nye virksomheder bloggen fra og nøjes med at være aktive på Facebook og andre sociale netværk.

Det er dog ikke nødvendigvis en god idé.

Bloggen giver stadig stor værdi

For undersøgelsen viser også, at de virksomheder, der vælger at blogge, oplever at få stor gavn af det.

Hele 92 procent af de virksomheder, der blogger, oplever det som en succes. Mens det tilsvarende tal for virksomheder, der er aktive på Facebook, er 82 procent.

"Blogging har fået et dårligt ry, fordi folk mener, at det er for tidskrævende. Men bloggen er et uvurderligt værktøj for virksomheder, der gerne vil være meningsdannere inden for deres felt," siger Ganim Barnes, der en af forskerne bag undersøgelsen og desuden er leder af Center for Marketing ved University of Massachusetts.

Ifølge Ganim Barnes har du ikke samme mulighed for at argumentere for dine synspunkter og visioner på netværk som Twitter, der ikke tillader beskeder med mere end 140 tegn.

Læs også:

Ung iværksætter: Derfor bruger jeg Twitter

Instagram: Sådan bliver din virksomhed hip med fotos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere