Artikel top billede

Peter Dalgas er 41 år. Han har gået på Mt. Rainier Highschool i Seattle, tog HHX på Lyngby Handelsskole og er kontoruddannet inden for salg hos NKT. Han er gift med Mette, har børnene Nicholas på 14 og Amalie på 10 og bor i Birkerød.

Det handler om at komme i bund

It-Profil: EMCs Peter Dalgas kan rigtig godt lide tempoet i it-branchen, og han har lange arbejdsdage. Men han synes, han er god til at tackle presset, og så elsker han bold og madlavning.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg kan godt lide det hurtige tempo i it-branchen. Jeg trives rigtigt fint med alle de forandringer, der hele tiden sker. Det giver mange udviklingsmuligheder rent jobmæssigt, og ofte giver det mulighed for at afprøve mange roller.
Jeg synes mindre godt om, at man ind imellem støder på mennesker, som ikke har samme høje standard i forhold til det, som jeg forventer. Det er heldigvis ikke så slemt længere, men der har tidligere været uprofessionelle mennesker i it-branchen.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg synes, det var rigtigt spændende - og jeg er også stolt af - at jeg var med til etableringen af Dell i Danmark.
Da jeg begyndte i Dell, var vi omtrent seks ansatte, og da jeg stoppede godt 10 år senere, var vi 600 ansatte.
Jeg er også rigtigt stolt af at være en del af EMC-organisationen, hvor jeg specielt vil fremhæve den opbygning, jeg og mine medarbejdere gennem de sidste år har skabt med vores kanalsalg. EMC-organisation besidder nogle dyder, som jeg fuldt ud kan tilslutte mig.
Det er en moden og professionel organisation, hvor vi har respekt for hinanden, og hver enkelt er sig sit ansvar bevidst.'

Og hvad er du mindst stolt af?

Jeg lægger rigtigt mange timer i mit arbejde, hvilket ikke altid er fair over for min familie. Det er jeg ikke altid lige stolt af. Jeg har dog som mål - og prøver at sikre mig - at der er en balance mellem arbejde og fritid.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Min tidligere chef hos Dell, Henrik Andersen, udviste altid stor forståelse og var rigtig god til at lede folk i den rigtige retning. Han benyttede især coaching i sin ledelsesstil, hvilket fungerede rigtigt godt for mig.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg føler faktisk, at jeg har udformet min karriere, som jeg gerne vil have, den skal se ud. Der var måske lidt turbulens i starten, fordi flere selskaber, jeg var ansat i, gik konkurs, men det har givet mig nogle muligheder og gjort, at jeg i dag sidder i det job hos EMC, som jeg gerne vil sidde i.

Hvad laver du om 10 år?

Om 10 år vil jeg forhåbentlig stadig være hos EMC, muligvis inden for et andet område og med et større ansvar.
Hvilket job - ud over dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Det kunne være rigtig sjovt at være restauratør eller cafeejer, for jeg elsker at lave mad. Det er dejligt at være kreativ og skabe gode oplevelser ved at servere god mad og vin, som folk kan lide.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Vi skal være meget forandringsparate. Hvis vi først holder op med at innovere os og med at skabe en udvikling, vil vi hurtigt miste styrke, og som virksomhed vil man hurtigt sakke bagud. Det gælder ligeledes, at hvis en virksomhed ikke sørger for at gribe chancen eller at sikre, at visionen er klar og understøtter de forskellige skift og bølger, som sker i vores branche, vil der være en overhængende fare for at blive truet på eksistensen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville sørge for en central styring af den offentlige it, så digitaliseringen kunne gå hurtigere. Der er så mange fordele at hente ved en ensartning og en udnyttelse af mulighederne for sikre, at information kan flyde fra et sted til andet uden at skulle stoppes af systemer, som ikke er kompatible. Jeg mener ikke, at der kun skal være én, eller nogen skal have monopol, men at det sikres, at der bliver draget væsentligt flere fordele af de mange muligheder, som centraliseret it kan give.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Det handler meget om at prioritere og sørge for at komme i bund ind i mellem. Det er utroligt vigtigt, og det synes jeg faktisk, jeg er god til.

Hvordan kobler du af?

Jeg er fodboldtræner for min 13-årige søns fodboldhold. Det er jeg sammen med en anden forælder, og det giver mig rigtig meget. Vi hygger os og har det altid sjovt, når vi er på fodboldbanen. Efter fodboldtræningen kommer madlavningen ind på en sikker andenplads. Madlavning er for mig en god måde at slappe af på, der får mig til at tænke i andre baner end arbejde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.