Artikel top billede

Webopfinder kritiserer britisk internet-overvågning

Tim Berners-Lee mener at den britiske regerings overvågningsplaner er en trussel mod menneske-rettighederne.

Englænderne er allerede et af verdens mest overvågede folkefærd - og denne overvågning bliver endnu mere omfattende med en ny regeringsplan, som slap ud i starten af måneden. Denne plan betyder, at efterretningstjenesten GCHQ kan følge med i alle borgeres elektroniske kommunikation, læse deres e-mails og følge deres beskeder på sociale netværk som Facebook og Twitter.

Efterretningstjenesten får også tilladelse til at aflytte alle Skype-opkald og logge alle websteder som britiske internet-brugere besøger.

Nu har englænderen Tim Berners-Lee - kendt som manden, der opfandt World Wide Web - advaret mod overvågningen i et stort interview med avisen The Guardian. Han rådgiver allerede den britiske regering inden for "open data" og hans budskab er klart:

"Ideen om, at vi skal registrere informationer om folk på en regelmæssig basis er meget farlig. Det betyder at der ligger informationer som kan stjæles eller misbruges af korrupte embedsmænd eller operatører," siger Berners-Lee.

Han betegner planerne som en direkte trussel mod menneske-rettighederne og opfordrer til at stoppe den elektroniske overvågning.

Planerne bliver begrundet med behovet for at bekæmpe terrorisme og opklare alvorlige forbrydelser, men Berners-Lee henviser til, at mange bruger nettet til at udveksle fortrolige oplysninger - f.eks. medicinske data.

"Hvis du kan overvåge aktiviteten på nettet har du en fantastisk kontrol over et menneske. Du kan finde ud af hver eneste intime detalje om deres liv. Du ved meget mere om personen end nogen anden, der kender dem," siger Berners-Lee.

En underskriftsindsamling mod planerne har indtil videre samlet 135.000 underskrifter online. Den britiske regering ventes at præsentere sine planer for overvågningen officielt i næste måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere