Artikel top billede

Her er Windows 8 til virksomheder

Den nye Windows to Go-funktion, hvor operativsystemet starter direkte fra en USB-nøgle, kommer kun i Enterprise-udgaven.

Tidligere i denne uge kunne Microsoft fortælle om de tre normale udgaver af sit kommende operativsystem; Windows 8, Windows 8 Pro og RT (til ARM-platformen). Men der er også en helt fjerde version, den såkaldte Enterprise-udgave, der bliver beskrevet i et særskilt blog-indlæg. Denne version er forbeholdt Microsoft-kunder med en Software Assurance-aftale.

Den grundlæggende funktionalitet er den samme som i Windows 8 Pro. Derudover er der en række funktioner som Windows To Go, DirectAccess, Branchcache og Applocker, der kun findes i Enterprise-versionen.

Windows To Go er måske den mest interessante funktion. Den skal bruges til at boote operativsystemet direkte fra en usb-nøgle. Det betyder, at medarbejdere i virksomheden kan overføre deres Windows-desktop til enhver computer. De kan f.eks. tage deres egen computer med på arbejdet eller bruge Windows-desktoppen derhjemme.

Det er Microsofts reaktion på den aktuelle Bring Your Own Device-trend, hvor medarbejdere i stigende grad tager deres egne enheder med på arbejde. Det skaber nye udfordringer, ikke mindst når det gælder sikkerheden.

Men Windows To Go sørger for, at man altid har den samme Windows-installation tilgængelig uanset hvilken maskine man arbejder med. Det betyder også, at sikkerhedsniveauet er det samme.

Der er også en funktion kaldet DirectAccess, hvor fjernbrugere kan få adgang til ressourcer i firmaets netværk uden at skulle starte en separat VPN-applikation.

Branchcache sørger for at indhold fra centrale servere kan mellemlagres lokalt, så det ikke skal hentes flere gange. Den såkaldte AppLocker begrænser hvilke filer og applikationer, den enkelte bruger kan åbne.

Der er også en funktion, som sørger for at distribuere Metro-apps under Windows 8 ud til firmaets pc'er og tablets.

Samtidig er der en række ændringer i Software Assurance-aftalen, som blandt andet betyder at medarbejdere nu har lov til at bruge Windows To Go på alle firmaets pc'er og deres egen hjemme-pc. Der er også tilladelse til, at man kan streame en virtuel desktop ud til tavlecomputere med Windows RT.

I februar kom en Consumer Preview af Windows 8, der kan downloades online, og det ventes at det færdige operativsystem er klar til oktober eller november.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere