Artikel top billede

Tumblr opgiver sin modstand mod betalte annoncer

Tumblr-stifteren hader reklamer på nettet, men nu er han alligevel tvunget til at bøje sig.

Fra den 2. maj kan annoncører købe plads på blog-platformen Tumblr, som ellers har været en reklamefri zone. Det skriver Business Insider. Tumblr-stifteren David Karp har tidligere udtalt at han er indædt modstander af online-annoncer, men nu er han blevet tvunget til at æde sine ord.

Så sent som i sidste uge sagde Karp i et interview med Ad Age, at Tumblr måske kunne vise Google-annoncer for at tjene penge, men at dette vil være den absolut "sidste udvej".

Nu ser det altså ud til, at Tumblr er blevet presset til at åbne for annoncer. De skal nu vises i det såkaldte "radar" felt, hvor man i øjeblikket kan se populære indlæg fra andre brugere.

Tumblr har haft en massiv vækst i de sidste 12 måneder og har nu mere end 50 millioner blogs og 120 millioner brugere.

Mange virksomheder bruger allerede Tumblr - men indtil nu har de ikke haft mulighed for at betale for at sikre sig yderligere eksponering bortset fra de såkaldte "highlighted posts", hvor man betaler symbolske 1 dollar for lidt ekstra synlighed. Det ændrer sig nu.

Tumblr modtog 125 millioner dollar efter en finansieringsrunde i september sidste år, men firmaet har haft svært ved at finde en fungerende forretningsmodel.

Karp præsenterede nyheden om de betalte annoncer på Ad Age's Digital Conference i New York i denne uge. En af deltagerne betegner Karp's præsentation som den mærkeligste keynote, han nogensinde har oplevet. Han skulle tale i en halv time, men forsvandt allerede efter syv minutter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”