Artikel top billede

EET efter nyt overskud: Mange ting lykkes for os

EET Group er nu for alvor på vej til at blive en paneuropæisk spiller, leder det fra koncernchef John Thomas.

"Vi skal have en omsætning på to milliarder kroner om fire til fem år," siger EET Groups koncernchef John Thomas efter at have fremlagt et godt regnskab for 2011, der viser en omsætning på næsten 1,3 milliarder kroner og et overskud før skat på 51 millioner kroner baseret på et resultat af den ordinære drift på 105 millioner kroner.

For John Thomas er et godt resultat også et godt fundament, for at bygge videre på EET Group og for alvor få et europæisk fodfæste.

"Vi har i mange år talt om, at vi arbejdede hen i mod at blive en paneuropæisk spiller. Nu synes jeg, vi begynder at være der. Der er rigtig mange ting, som lykkes for os lige nu," siger John Thomas.

Han mener, at EET Group har mange muligheder, og slet ikke har nået sin maksimale performance endnu.

"Vi har mere end 25 år på bagen i de nordiske lande og tålmodigt bygget vores forretning op. I Østrig har vi kun været i 16-17 måneder, og vi er allerede overskudsgivende. Der er masser af plads til at vokse," konstaterer John Thomas.

Derfor sætter han også et mål om at opnå en omsætning på to milliarder over den næste fire-fem års periode.

"I virkeligheden kigger jeg dog sjældent på toplinjen. Jeg har fokus på bundlinjen. Og den hedder et EBITA (driftsoverskud, red.) på mere end 150 millioner. Det skal vi tjene i løbet af tre-fire år," siger John Thomas.

Og her understreger han, at han egentlig betragter EET som en forsigtig virksomhed, der har meget fokus på at udvikle virksomheden, så der er en sammenhæng mellem omsætning, gæld og overskud.

EET er ifølge John Thomas udviklet ved "dygtig tålmodighed". Derfor tøver han heller ikke, da han bliver spurgt om EET ikke blotter sig ved at gå efter at blive paneuropæisk og allerede nu er til stede i flere 16 lande i Europa.

"Der synes jeg, man skal se på, at i en periode, hvor Europa er i recession, der har vi løftet driftsindtjeningen til 105 millioner kroner. Vi har også forbedret driftsindtjeningen i ti år i træk. Det mener jeg også nedtoner elementet af begynderheld. Vi ved, at vi operer på ekstremt kompetitive markeder, og set synes jeg faktisk, at vi har gjort med en vis succes. Så det tror jeg også på, at vi kan fremover," konstaterer John Thomas.

Om det hele bliver ved organisk vækst, tror John Thomas dog ikke. Ligesom EET har foretaget opkøb i både 2011 og 2012, så kommer det også til at blive en del af planen fremover.

"Allerede om 14 dage, håber jeg at vi kan præsentere et nyt opkøb. Og det skulle undre mig om der ikke fulgte flere efter i år," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere