Artikel top billede

EET efter nyt overskud: Mange ting lykkes for os

EET Group er nu for alvor på vej til at blive en paneuropæisk spiller, leder det fra koncernchef John Thomas.

"Vi skal have en omsætning på to milliarder kroner om fire til fem år," siger EET Groups koncernchef John Thomas efter at have fremlagt et godt regnskab for 2011, der viser en omsætning på næsten 1,3 milliarder kroner og et overskud før skat på 51 millioner kroner baseret på et resultat af den ordinære drift på 105 millioner kroner.

For John Thomas er et godt resultat også et godt fundament, for at bygge videre på EET Group og for alvor få et europæisk fodfæste.

"Vi har i mange år talt om, at vi arbejdede hen i mod at blive en paneuropæisk spiller. Nu synes jeg, vi begynder at være der. Der er rigtig mange ting, som lykkes for os lige nu," siger John Thomas.

Han mener, at EET Group har mange muligheder, og slet ikke har nået sin maksimale performance endnu.

"Vi har mere end 25 år på bagen i de nordiske lande og tålmodigt bygget vores forretning op. I Østrig har vi kun været i 16-17 måneder, og vi er allerede overskudsgivende. Der er masser af plads til at vokse," konstaterer John Thomas.

Derfor sætter han også et mål om at opnå en omsætning på to milliarder over den næste fire-fem års periode.

"I virkeligheden kigger jeg dog sjældent på toplinjen. Jeg har fokus på bundlinjen. Og den hedder et EBITA (driftsoverskud, red.) på mere end 150 millioner. Det skal vi tjene i løbet af tre-fire år," siger John Thomas.

Og her understreger han, at han egentlig betragter EET som en forsigtig virksomhed, der har meget fokus på at udvikle virksomheden, så der er en sammenhæng mellem omsætning, gæld og overskud.

EET er ifølge John Thomas udviklet ved "dygtig tålmodighed". Derfor tøver han heller ikke, da han bliver spurgt om EET ikke blotter sig ved at gå efter at blive paneuropæisk og allerede nu er til stede i flere 16 lande i Europa.

"Der synes jeg, man skal se på, at i en periode, hvor Europa er i recession, der har vi løftet driftsindtjeningen til 105 millioner kroner. Vi har også forbedret driftsindtjeningen i ti år i træk. Det mener jeg også nedtoner elementet af begynderheld. Vi ved, at vi operer på ekstremt kompetitive markeder, og set synes jeg faktisk, at vi har gjort med en vis succes. Så det tror jeg også på, at vi kan fremover," konstaterer John Thomas.

Om det hele bliver ved organisk vækst, tror John Thomas dog ikke. Ligesom EET har foretaget opkøb i både 2011 og 2012, så kommer det også til at blive en del af planen fremover.

"Allerede om 14 dage, håber jeg at vi kan præsentere et nyt opkøb. Og det skulle undre mig om der ikke fulgte flere efter i år," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere