Artikel top billede

Hackere har stjålet overskudsskat fra danskere - SKAT afviser sikkerhedsbrist

Kriminelle har via fup og identitetstyveri stjålet for en halv million kroner via SKAT. Måske flere afsløringer på vej.

Mindst 29 danskere er blevet snydt for i alt 500.000 kroner, som de skulle have udbetalt af SKAT. Men i stedet for at få overskudsskatten udbetalt, er pengene blevet overført til kriminelle.  

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Lavpraktisk har de kriminelle skaffet sig adgang til ofrenes TastSelv-konti, hvor de både har fiflet med personens fradrag og skiftet nummeret på den bankkonto, som den overskydende skat skulle udbetales til.

SKAT afviser, at der er en sikkerhedsbrist i it-systemet. De kriminelle har via andre kanaler fuppet sig til ofrenes kodeord. SKAT mener, at ofrene bevidst eller ubevidst selv har udleveret personnumre og koder.

"Der er ikke tale om hacking, og vi anser stadig TastSelv for at være et sikkert system. Men udleverer man nøglen til ens skatteoplysninger og skatteforhold til en, man ikke kan stole på, kan man selvfølgelig komme i klemme. Vi vil derfor gerne opfordre alle til at være meget påpasselige med at udlevere adgangskoder," siger skattedirektør Lisbeth Rasmussen.

SKAT undersøger nu yderligere 62 sager med cirka 1.000 involverede personer.

Vi laver proceduren om

De kriminelle er både stukket af med overskydende skat, som ofrene skulle have udbetalt, men de har også ændret på skattefradrag for at få mere udbetalt. Det kan betyde, at ofrene risikerer at få en regning for uberettigede fradrag.

Det vil ikke være alle, der slipper for at betale dem tilbage. SKAT mener nemlig, at nogle ofre selv har kendt til fupnummeret.

"Vi kan ikke udelukke, at den person, som umiddelbart ser ud til at være blevet snydt, har været bevidst om snyderiet, men nu er stukket af til udlandet. Men uanset hvad, har personen jo en skattegæld, så vi skal have fat i vedkommende. Det vil så være en sag for InterPol," forklarer Lisbeth Rasmussen.

I nogle sager er der dog tale om decideret dokumentfalskneri og identitetstyveri, og hvis det kan bevises i de kommende klagesager vil SKAT forsøge at hente pengene hos de personer, der rent faktisk har fået pengene udbetalt.

For at stoppe lignende tilfælde har SKAT allerede ændret procedure. Hvis man i fremtiden vil have overskydende skat udbetalt til en anden konto, skal man møde op personligt i et skattecenter og vise billedlegitimation.

Læs hele Skatteministeriets pressemeddelelse.
IT-JOB

Centrica Energy Trading A/S

Software Developer

Continia Software A/S

Software Engineer - Frontend

PA Consulting Group

PA søger Solution Architects
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.