Artikel top billede

Facebook åbner nyt super-datacenter

Facebook har netop åbnet et nyt stort datacenter, der beskrives som et af verdens mest energi-effektive.

Efter 16 måneders byggearbejde har Facebook nu taget sit nye datacenter i Forest City, North Carolina i drift. Det er kun det andet datacenter, som Facebook selv har designet og bygget til sit eget brug. Det skulle samtidig være et af verdens mest energi-effektive datacentre.

Facebook fortæller i et blogindlæg at det nye datacenter bruger den anden generation af firmaets Open Compute Project servere, som Facebook selv har udviklet og designet. De nye servere anvender Intels Sandy Bridge-processorer.

I modsætning til andre internet-giganter som Google og Amazon har Facebook valgt at dele sine hardware-designplaner med resten af verden i Open Compute Project.

Det nye datacenter skal køles med udendørs-luft. Det er første gang, at man forsøger dette i et varmt og fugtigt sydligt klima.

En ny bygning - som er lige så stor som den første, der netop er indviet - skal stå klar i løbet af 2012.

Facebook fortæller at datacenteret har en såkaldt Power Usage Effectiveness (PUE) på mellem 1,06 og 1,08. PUE måler forholdet mellem datacenterets energiforbrug og den strøm som går videre til udstyret.

Dermed ligger Forest City på niveau med det datacenter i Prineville, som Facebook åbnede sidste år.

Firmaet fortalte dengang, at Prineville bruger 38 procent mindre energi og koster 24 pct. mindre end andre datacentre. Facebook har selv designet servere, strømforsyninger, server-racks og backup-systemer og der er installeret solpaneler på området, som dog ikke leverer energi til serverne.

Men Facebook bliver alligevel kritiseret for miljøsvineri. Problemet er placeringen af Prineville-datacenteret i Oregon, hvor det meste af energien kommer fra forurenende kulkraftværker.

Greenpeace har netop udgivet en rapport, How Clean Is Your Cloud, der netop beskæftiger sig med, hvor energien til verdens datacentre kommer fra.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere