Artikel top billede

Find alle de beskeder som Facebook skjuler for dig

Facebook kan skjule vigtige beskeder. Se hvordan du finder dem.

Facebook er begyndt at spille en større rolle i vores daglige kommunikation, og ofte kan det være lettere at sende en Facebook-besked end at sende en e-mail. 

Men desværre er Facebook-beskeder ikke altid lige pålidelige.

Sender du en Facebook-besked til en person, som du ikke selv er venner med eller ikke har nogen fælles venner med, kan du risikere, at den aldrig når frem.

En af dem der har opdaget det, er den amerikanske journalist Elizabeth Weingarten.

I en artikel i det amerikanske internetmagasin Slate fortæller hun, hvordan hun før jul glemte sin helt nye Macbook Air i en taxa i New York.

I lang tid tror hun, at computeren er gået tabt. Først efter et par måneder kommer hun ved et tilfælde til at gå ind i en Facebook-mappe med navnet "andet" (eller "other", hvis du bruger Facebook på engelsk) og opdager, at der ligger en lang række ældre beskeder fra en person, der har fundet hendes computer og ønsker at aflevere den tilbage.

Derfor skjuler Facebook dine beskeder

Grunden til at hun ikke har opdaget beskederne er, at Facebook automatisk skjuler beskeder, der ikke kommer fra dine venner eller folk, som du har venner tilfælles med.

Det sker for at beskytte brugerne mod spam, men hvis du ikke med jævne mellemrum tjekker mappen "andet" i Facebooks beskedsystem, kan du risikere at gå klip af vigtige beskeder.

Men du skal også huske på det, før du sender beskeder til andre. Har du ikke nogen venner tilfælles med personen, som du vil kontakte, kan det være klogt at sende en e-mail eller en sms-besked i stedet for en Facebook-besked..

Bonusinfo: Vidste du, at du kan bruge Facebook til at sende e-mails?

Det kan du gøre ved ved at gå ind i Facebooks beskedsystem, og når du skal vælge, hvem du vil sende beskeden til, indtaster du blot en mailadresse i stedet for et brugernavn.

Når du trykker "send", vil beskeden herefter havne i modtagerens mailindbakke som enhver anden mail.

Du kan naturligvis også modtage mails via din Facebook-profil. Folk skal blot sende en mail til din særlige Facebook mailadresse. Din Facebook-mail er dit Facebook-brugernavn efterfulgt af @facebook.com.

Har din Facebook-profil for eksempel navnet Facebook.com/jensjensen, vil din Facebook-mail være jensjensen@facebook.com.

Læs også:
 

Her er Facebooks værste konkurrenter 

Sådan gør du dine Facebook-nyheder idiot-fri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere