Artikel top billede

Smart Google-trick: Få et regneark med din mailstatistik

Med scriptet Gmail Meter får du et regneark med detaljerede oplysninger om dine mailvaner.

Der kan udledes mange interessante oplysninger af din mailboks.

Eksempelvis kan du finde ud af, hvornår du sender og modtager flest mails, hvor lange de er, og på hvilke tidspunkter af dagen, du bruger din e-mail mest.

Det vil næsten være umuligt at indsamle de oplysninger selv.  

Men nu er det alligevel muligt - takket være et såkaldt script til Google Apps ved navn Gmail Meter, som Google anbefaler på sin officielle Gmail-blog.

Vi har tidligere omtalt Googles eget statistikværktøj, Google Account Activity, men med Gmail Meter, der er lavet af en ung udvikler ved navn Romain Vialard, får du langt flere og mere detaljerede oplysningner om dine mailvaner.

Skal åbnes i Google Docs

For at bruge Gmail Meter skal du åbne et regneark i Google Docs, vælge menupunktet "værktøjer" ("tools" hvis du bruger Gmail på engelsk) og herefter "Scriptgalleri".

Under "Scriptgalleri" søger du efter Gmail Meter og vælger "install."

Når du gjort det, dukker der et nyt menupunkt ved navn "Gmail Meter" op i regnearket.

Klik på det og vælg "Get a report." Du kan vælge mellem en månedlig rapport eller en rapport, der dækker over et tidsrum, som du selv definerer. 

Når du er færdig, kan du lukke regnearket ned, og du vil modtage en mail, når din mailstatistik er blevet hentet ind i regnearket og ligger klar.

Se hvordan det virker i denne video: 

Læs også:
 

Ny Google-funktion lader dig snage i dine mailvaner 

It-virksomhed: Derfor skrotter vi e-mailen
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.