Artikel top billede

Så mange danske it-firmaer er blandt Europas bedste

Seks danske it-firmaer i finalen i international iværksætterkonkurrence.

Den årlige globale innovations-konkurrence Red Herring er i gang, og i denne uge var der hæder til seks danske it- og teknologifirmaer.

I den europæiske afdeling var 17 danske firmaer med i opløbet, og de seks fortsætter nu til den globale finale. De seks finalister er Atosho, Docia, DukaPC, Debriefing Software, Preview Networks og Velocytech.

Atosho, som ComON tidligere har skrevet om her, laver en ny type reklameplatform til nettet, der forsimpler købsprocessen.

Docia står bag projektstyrings-værktøjet ByggeWeb, som skal hjælpe byggebranchenmed alt fra den fra første tegning til sidste mursten.

DukaPC sælger brugervenlige computere til pensionister eller andre, der ikke føler sig hjemme i et almindeligt styresystem.

De resterende danske finalister er Debriefing Software, der laver storage-management, Preview Networks, hvis teknologi distribuerer filmtrailers på mange forskellige platforme samt chipdesign-virksomheden Velocytech.

Danskere med i finalen

De ti danske deltagere, ikke fortsætter i konkurrencen, er Blueprinter, der laver 3D-printere, Comenxa, der administrerer og sælger personalegoder, samt Bownty, der samler tilbud fra forskellige deal-site, og netop har fået ekstra kapital til at fortsætte med at gøre det.

Også Iptronics, der laver halvledere, og firmaerne Mobilefitness, Serious Games og MobilityCount blev valgt fra.

Mobilefitness
 laver it, der skal støtte folks jagt på vægttab og andre vaneændringer. Seriousgames har tidligere fået ros for ambitiøse computerspil med klare pædagogiske og undervisningsmæssige bagtanker. Mobilitycount er ved at udvikle en sædkvalitets-test, som kan sælges i håndkøb.

Resten af de deltagende danske startups, som ikke kom i finalen, er Fluxome (bioteknologi/fødevarer), Santaris, der forsker i at bekæmpe smitsomleverbetændelse, Mobile-identity (web-bureau) og Azanta, (kræftforskning).

Endnu et firma med danske aner er cloudfirmaet OnApp, der har base i London, men har den danske stifter Ditlev Bredahl i spidsen.

Se hele finalelisten med de 100 firmaer hos Red Herring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere