Artikel top billede

Apple: Glem alt om at smelte iOS sammen med MacOS

Tim Cook tror ikke på Windows 8-succes på tværs af platforme.

Midt i strømmen af oplysninger om hvor stinkende rig Apple er blevet, dukkede en interessant detalje om selskabets strategi på teknologi-fronten op:

Adspurgt af aktieanalytikerne om sin holdning til Microsofts tvær-platforms-strategi med Windows 8 svarede Apples topchef Tim Cook med en klar afvisning af modellen.

Så klar var hans tale, at Apple-brugere roligt kan slå enhver tanke om kommende kombinationer af selskabets mobilplatform og det normale MacOS ud af hovedet.

Den sammensmeltning af platforme, som Windows 8 repræsenterer, er nemlig et dråligt kompromis set fra slutbrugerens synspunkt, pointerede Apple-bossen:

"Man kan gennemtvinge en sammensmeltning af hvad som helst, men det handler om kompromisser, og man kan lave så mange kompromisser, at ingen bryder sig om det, der er tilbage. Man kan godt bygge en brødrister sammen med en dybfryser, men det
produkt vil sandsynligvis ikke være særligt attraktivt for slutbrugeren," lød det fra Tim Cook på analytikerbriefingen i går aftes.

Der er blevet spekuleret meget på, om Apple selv er i færd med at bruge det samme styresystem på computere og mobile enheder, men indtil videre har firmaet nøjes med at hente funktioner fra de mobile platforme til computeren. For eksempel en app store.

Det kan fungere

Som Cnet gør opmærksom på, så kommer Apple-meldingen kun få uger efter, at Intel demonstrerede netop den hybrid, som Cook havde travlt med at afvise.

Tablet-kombi-notebook'en med Windows 8 blev fremvist på en chipkonference i Beijing tidligere i april.

At tabletter og desktop-pc-brug faktisk kan fungere fint i forening, fik ComON en forsmag på, da vi testede Asus Transformer Prime tidligere i år. Tabletten  lader sig let klikke ind og ud af den tilhørende keyboard-dock, og her giver brugen af touchskærmen som en ekstra stor museplade et overaskende velfungerende brugeroplevelse  - omend operativsystemet i Asus Transformers tilfælde jo ikke er egentlig hybrid, før maskinen måske en gang i fremtiden udstyres med Windows 8.

Men har Tim Cooks lidt ret alligevel? Eller kommer verdens Apple-brugere til at savne en Mac med iOS, som der tidligere er blevet gættet meget på? Giv dit besyv med i kommentarfeltet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere