Artikel top billede

Telenors master under opgradering. Foto: Lars Nybøll

Telenor opgrader 3G-nettet før Telia-samarbejde

1000 3G-master får op til 42 Mbit download.

I løbet af maj vil Telenor opgradere sit 3G-net, så downloadhastigheden kommer op på teoretiske 42 Mbit, og upload kommer op på ligeledes teoretiske 5 Mbit.

De nye hastigheder kommer ud på 1000 3G-master i ét hug, mens selskabets øvrige cirka 800 3G-master får de nye hastigheder i anden bølge ved en senere lejlighed.

"Vi har gennemført nogle meget vellykkede tests, der viser downloadhastigheder på 28 Mbit/sek og upload på 3-4 Mbit. Det er selvfølgelig kun tests, og når vi går i luften, vil hastighederne variere afhængig af antallet af samtidige brugere og afstanden til nærmeste mast. Men der er ingen tvivl om, at det her er en markant opgradering, som Telenors kunder vil kunne mærke," siger Arne Bøch Andersen, direktør for Telenors netværksudviklingsdivision.
 
Telenor står foran et storstilet samarbejde med rivalen Telia, hvor de to selskaber slår deres 3G-netvæk sammen til et. Telia-samarbejdet har dog intet at gøre med den aktuelle opgradering, som altså kun kommer Telenor-kunder til gode.

Telenor oplyser over for ComON, at selskabet er ved at lægge sidste hånd på udrulningsplanerne for det fælles netværk med Telia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere