Artikel top billede

Skype afslører brugernes ip-adresser

Med et nyt websted kan man finde både interne og eksterne ip-adresser for Skype-brugere.

Allerede i oktober sidste år kunne forskere demonstrere at det er meget nemt at finde ip-adresser for Skype-brugere. Et forskningspapir beskrev dengang, hvordan ip-adressen kan aflures og bruges til at følge brugerens aktivitet på BitTorrent. Nu har hackeren Zhovner oprettet en webside, hvor man både kan se Skype-brugernes eksterne og interne ip-adresser. Man behøver blot indtaste Skype-navnet for at finde ip-adresserne for den pågældende bruger.

Skype bruger et peer-to-peer netværk til at formidle internet-telefonopkald - og det kræver, at man kender brugernes eksterne ip-adresser. Men det er uklart, hvorfor systemet også prisgiver interne adresser.

Hvis man kender ip-adressen kan man typisk finde frem til brugerens lokation med en rimelig nøjagtighed.

Zhovner bruger specielle Python-scripts, som også kan hentes direkte hos Github. Hackeren fortæller at hans Skype-konto blev spærret og en debattråd om emnet slettet, efter at han havde gjort opmærksom på problemet.

Internet-tjenesten skype-ip-finder.tk har været offline i perioder, men er nu online igen. Det ser ud til, at Skype har forsøgt at lukke den. På et tidspunkt blev brugerne mødt med beskeden "LOL, Skype killed us".

Denne blog fortæller mere om, hvordan man finder frem til brugernes ip-adresser. Det kræver en lettere manipuleret Skype-version, men det er ikke nødvendigt at tage kontakt med brugeren.

Det skulle også fungere, selvom brugeren ikke er logget ind på Skype eller har indstillet sin konto, så den kun accepterer indkommende kald fra personer i deres kontaktliste.

I oktober fortalte forskerne at de har udviklet et særligt stykke software, der sender specielle datapakker til Skype-brugeren og dermed foretager et "stille" opkald, som brugeren ikke opdager. Programmet bruger de datapakker der sendes tilbage til at finde frem til ip-adressen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere