Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er den næste Blackberry

RIM har nu afsløret prototypen for sin næste Blackberry, som har en touch-skærm i stedet for det sædvanlige tastatur.

Det canadiske Blackberry-firma Research In Motion (RIM) er i dyb krise. Det seneste kvartalsregnskab viste et underskud på 125 mio. dollar og et fald på 25 procent i omsætningen. Der er meget på spil for RIM, som netop har præsenteret de første prototyper for den næste Blackberry-generation og det nye operativsystem Blackberry 10 på en messe i Florida.

Den nye tyske chef for RIM, Thorsten Heins, viste en ny Blackberry med berøringsfølsom skærm i stedet for det klassiske tastatur. Men han tilføjede samtidig, at man endnu ikke er klar med det færdige design. Så det er muligt, at den nye Blackberry kommer til at se helt anderledes ud.

Det skulle dog være sikkert, at det fysiske tastatur forsvinder. Heins viste et software-tastatur på skærmen, som minder om det man kender fra iOS og Android. Prototypen er ikke udstyret med én eneste knap på forsiden.

Der blev også uddelt prototyper til udviklere på messen, så de kan komme i gang med udviklingen af applikationer til Blackberry 10 platformen.

Ifølge New York Times er det hverken muligt at foretage opkald eller koble sig på trådløse netværk med de første prototyper, men disse funktioner kan angiveligt aktiveres senere med en software-opdatering.

Den tidlige introduktion af en ufærdig Blackberry-telefon er et forsøg på at få flere udviklere over på platformen, som i den grad mangler applikationer. RIM har tidligere uddelt 17.000 eksemplarer af sin Playbook tavlecomputer til udviklere og det fik antallet af applikationer til at stige fra 5.000 til 20.000 på et kvartal. Men Playbook spiller stadig kun en lille rolle på tablet-markedet.

Ifølge IDC har Blackberry halveret sin andel af smartphone-markedet til 6,7 pct. på et år og firmaet har signaleret, at man fremover vil satse på erhvervskunder.

RIM har uden held forsøgt at konkurrere med Apple og Googles Android på smartphone-markedet til private brugere. Men Blackberry-enhederne er stadig populære i mange virksomheder.

Tendensen er dog, at mange medarbejdere tager deres egne mobile enheder med på arbejde - et fænomen, der også betegnes som BYOD (Bring Your Own Device). Her er det typisk iPhone og Android-enheder, der dominerer.

Dermed er RIM også under pres i virksomhederne. Apple har solgt 37 millioner iPhones i det seneste kvartal og det svarer til RIMs salg af Blackberry-enheder i de sidste tre-fire kvartaler.

I lang tid ignorerede RIM trenden mod touchscreen-telefoner og satsede i stedet på sine klassiske modeller med lille skærm og komplet tastatur.

Blackberry 10 bygger på operativsystemet QNX, som blandt andet bruges til at styre industrianlæg, atomkraftværker og militærteknologi. Det skulle også garantere, at den nye platform kører stabilt og sikkert. Den næste Blackberry-generation skulle være klar inden årets udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.