Artikel top billede

Sig farvel til DVD'en: Microsoft dropper DVD-afspilleren i Windows 8

DVD'en er blevet så betydningsløs, at Windows i standard-versionen ikke længere behøver at understøtte det fysiske medie. Vil du se DVD-film på computeren skal du opgradere Windows 8 eller købe en særskilt softwareafspiller.

Film og video er godt på vej til helt at miste forbindelsen til et fysisk medie. I løbet af i år vil den stejlt stigende kurve for amerikanernes downloads af film og video krydse den lige så stejlt faldende kurve for salget af fysiske DVD'er og Blu-Rays.

Og når folk alligevel ikke bruger fysiske DVD'er, kan man lige så godt spare omkostningerne til en dekoder til DVD-afspilningen i standard-versionen af det kommende Windows 8.

Sådan lyder rationalet hos Microsoft. Selskabet har meldt ud, at man ikke skal forvente at kunne afspille fysiske DVD'er i Windows 8, medmindre man opgraderer til enten Pro-pakken eller medie center-pakken.

The Register spekulerer i, at den taktik nok ikke vil sparere forbrugerne penge, men i stedet gør nye pc'er dyrere: Pc-producenterne vil for at være konkurrencedygtige være nødsaget til at købe en DVD-afspiller, der kan præinstalleres på Windows 8-maskinerne, mener sitet.

Windows Media Player kommer på standard-udgaven af Windows 8, men altså uden understøttelse for afspilning af DVD'er. Til gengæld får man lydteknologien Dolby Digital Plus 5.1 og to-kanals dekodning som standard.

Windows 8 får dog dekodere til de allerfleste formater for video, man kan hente på nettet, lover Microsoft, og dekoderne skal kunne kan bruges af apps udviklet til Metro-interfacet.

Læs Microsofts udmelding her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere