Artikel top billede

De fleste app-udviklere tjener ingen penge

Mange udviklere drømmer om at tjene kassen på mobile apps. Men det er kun meget få, der scorer en stor fortjeneste.

Der er talrige historier om app-udviklere, som har fået en god ide og tjent en formue på deres app. Men det er undtagelsen og ikke reglen. En ny undersøgelse fra App Promo tegner et mere nøgternt billede af situationen på app-markedet, skriver Ars Technica. Det viser sig at 59 procent af udviklerne ikke har haft en krone i overskud på deres app - deres udgifter er større end indtægterne fra app-salget.

Hele otte ud af ti app-udviklere fortæller, at de ikke tjener nok penge til at holde deres forretning kørende - de er altså nødt til at tjene penge på andre måder.

Kun en lille del - 11 pct. - fortæller at deres app har mere end en halv million downloads, og 12 pct. fortæller at de har tjent mere end 50.000 dollar på app-salget.

Apple praler gerne med, at man kan vælge mellem hundredtusinder af apps i firmaets App Store. Men det betyder også, at det er nemt at forsvinde i mængden. Det gælder ikke mindst for små udviklere, som ikke har mulighed for at markedsføre deres app.

"Det er meget sandsynligt at din app aldrig bliver fundet, hvis den ikke klarer at komme med i top 100 eller top 200 listerne. Du kan ikke regne med, at brugerne tilbringer en masse tid med at scrolle ned i bunden af listerne hvor din app ligger ensom og forladt," siger udvikleren Pat McCarron.

Spilfirmaet Rogue Amoeba sammenligner da også App Store med et lotteri.

"Det er en hit-baseret forretning. Ligesom med musik og bøger er der meget få store vindere, en håndfuld der klarer sig nogenlunde godt, og rigtig mange fiaskoer," siger Paul Kafasis fra Rogue Amoeba til Ars Technica.

Nogle udviklere mener ligefrem, at det er helt op til 90 pct. af udviklerne, som ikke er i stand til at tjene penge på deres apps.

Det er nemt at komme i gang med app-udvikling, men det kan hurtigt koste et sekscifret beløb at udvikle en færdig app. Hvis man sælger sin app for 99 cent, skal der sælges rigtig mange eksemplarer før pengene er hentet hjem.

En del af problemet er også, at brugerne efterhånden forventer at apps kan købes til meget lave priser - og der er et meget stort udvalg af gratis applikationer. Det er generelt svært at søge i applikationerne og der mangler en demo-funktion, så man kan prøve softwaren inden man køber.

Denne lotteri-effekt betyder også, at mange udviklere smider et stort antal halvfærdige apps ud i App Store i stedet for at fokusere på nogle få applikationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere