Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

De fleste app-udviklere tjener ingen penge

Mange udviklere drømmer om at tjene kassen på mobile apps. Men det er kun meget få, der scorer en stor fortjeneste.

Der er talrige historier om app-udviklere, som har fået en god ide og tjent en formue på deres app. Men det er undtagelsen og ikke reglen. En ny undersøgelse fra App Promo tegner et mere nøgternt billede af situationen på app-markedet, skriver Ars Technica. Det viser sig at 59 procent af udviklerne ikke har haft en krone i overskud på deres app - deres udgifter er større end indtægterne fra app-salget.

Hele otte ud af ti app-udviklere fortæller, at de ikke tjener nok penge til at holde deres forretning kørende - de er altså nødt til at tjene penge på andre måder.

Kun en lille del - 11 pct. - fortæller at deres app har mere end en halv million downloads, og 12 pct. fortæller at de har tjent mere end 50.000 dollar på app-salget.

Apple praler gerne med, at man kan vælge mellem hundredtusinder af apps i firmaets App Store. Men det betyder også, at det er nemt at forsvinde i mængden. Det gælder ikke mindst for små udviklere, som ikke har mulighed for at markedsføre deres app.

"Det er meget sandsynligt at din app aldrig bliver fundet, hvis den ikke klarer at komme med i top 100 eller top 200 listerne. Du kan ikke regne med, at brugerne tilbringer en masse tid med at scrolle ned i bunden af listerne hvor din app ligger ensom og forladt," siger udvikleren Pat McCarron.

Spilfirmaet Rogue Amoeba sammenligner da også App Store med et lotteri.

"Det er en hit-baseret forretning. Ligesom med musik og bøger er der meget få store vindere, en håndfuld der klarer sig nogenlunde godt, og rigtig mange fiaskoer," siger Paul Kafasis fra Rogue Amoeba til Ars Technica.

Nogle udviklere mener ligefrem, at det er helt op til 90 pct. af udviklerne, som ikke er i stand til at tjene penge på deres apps.

Det er nemt at komme i gang med app-udvikling, men det kan hurtigt koste et sekscifret beløb at udvikle en færdig app. Hvis man sælger sin app for 99 cent, skal der sælges rigtig mange eksemplarer før pengene er hentet hjem.

En del af problemet er også, at brugerne efterhånden forventer at apps kan købes til meget lave priser - og der er et meget stort udvalg af gratis applikationer. Det er generelt svært at søge i applikationerne og der mangler en demo-funktion, så man kan prøve softwaren inden man køber.

Denne lotteri-effekt betyder også, at mange udviklere smider et stort antal halvfærdige apps ud i App Store i stedet for at fokusere på nogle få applikationer.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne udviklere til agilt udviklingsteam

WSP Danmark A/S

MicroStation konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere