Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Denne EU-kommissær tror ikke længere på ACTA

"Verden bliver uden SOPA og ACTA," siger Neellie Kroes.

For første gang indrømmer EU-Kommissionen officielt, at pirattraktaten ACTA er så tæt på at blive fejet af bordet, at traktaten reelt allerede kan erklæres død.

"Vi får sandsynligvis en verden uden SOPA (den skrappe og nu forkastede amerikanske antipiratlovgivning, red) og ACTA," sagde kommissæren med ansvar for EUs digitale agenda, Neelie Kroes på et bøde i Berlin i går.

Over for forsamlingen af bloggere og web-entreprenører konkluderede den digitale kommissær, at den store modstand mod ACTA, som hun havde mødt overalt i Europa, var "et wake-up call," som hun kaldte det.

EU Parlamentet skal sanktionere Kommissionens og Ministerrådets godkendelse af ACTA, men de fleste medlemmer af parlamentet har på forhånd erklæret, at de vil stemme nej. Dermed falder traktaten til jorden i EU.

Kommissionen har i forsøg på at imødegå noget af kritikken bedt EU Domstolen om at vurdere, om ACTA nu også er helt i overensstemmelse med gældende EU-love.

Reform af copyright

Det skridt er dog også kontroversielt, og det kunne muligvis få parlamentet til at udsætte sin afstemning, indtil domstolen en gang bliver klar med en kendelse. Men den udsættelse kommer ikke, mener Neelie Kroes, der tilsyneladende helt har opgivet troen på ACTA.

Også på andre punkter er kommissionens digitale kommissær tilsyneladende mere på bølgelængde med progressive internetbrugere end med den traditionelle rettighedslobby.

Kroes udtrykte på mødet i Berlin kritik af, hvad kun kaldte de "gammeldags regler og love, som dem om copyright licensiering."

Hun mener ikke, at al fildeling bare skal være tilladt, men går ind for, at copyright-lovgivningen bliver moderniseret.

"Selvfølgelig behøver skiftet til den digitale tidsalder ikke altid at betyde, at man skal give materialet bort gratis. Men det betyder, at vi skal være åbne for nye veje," lød fra kommissæren.

ACTA skal til EU-afstemning i parlamentet i enten juni eller juli måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.