Artikel top billede

Nevada udsteder licens til robotbiler

I Nevada er det nu tilladt at slippe rattet og lade bilen køre selv.

Det må være enhver bilists drøm. Læn dig tilbage og lad bilen finde vej selv. Nu har staten Nevada som den første i USA givet grønt lys til, at robotbiler kan køre i den normale trafik. En rød nummerplade med uendeligheds-symbol skal anbringes på robotbilerne.

Nevada Department of Motor Vehicles fortæller i en meddelelse, at Google som de første har fået licens til robotbiler i ørkenstaten. Flere andre bilfirmaer har også meldt interesse for at teste robotbiler i Nevada, som dermed håber at blive førende i verden inden for autonome køretøjer.

Google har demonstreret sine robotbiler både på statens motorveje og i Carson City og Las Vegas, og trafikmyndigheden er nu overbevist om, at det er sikkert at sende de selvkørende biler ud på gaderne.

"Jeg mener at uendeligheds-symbolet er den måde at repræsentere "fremtidens bil". Den unikke røde nummerplade er let at genkende for offentligheden og politiet og den bliver kun brugt til licenserede autonome testkøretøjer. Når bilfirmaerne er klar til at sælge autonome køretøjer til kunderne, kommer uendeligheds-symbolet på en grøn nummerplade," siger Bruce Breslow, der er direktør for trafik-myndigheden.

I første omgang vil Google sende seks af sine ombyggede Toyota Prius-biler ud på vejene i Nevada sammen med en Audi TT og en Lexus RX450h.

Under de nye regler er det tilladt at lade bilerne køre selv, men der skal sidde en person bag rattet, som kan gribe ind hvis det bliver nødvendigt. Så ideen om, at man kan lade bilen selv finde en parkeringsplads, og tilkalde den når det bliver nødvendigt, holder ikke helt.  

Flere andre stater, herunder Californien, Arizona og Hawaii, skulle være på vej med lignende regler for selvkørende biler.

Robotbilerne skulle være mere sikre end mennesker bag rattet - fordi computere ikke falder i søvn eller bliver distraheret - og fordi der er tale om hybrid-biler i Googles forsøg, så skulle de også være miljøvenlige. Det er selvfølgelig også muligt at bygge en selvkørende benzinbil.

Google har allerede testet sine robotbiler og de er samlet kørt mere end 320.000 kilometer. En af Googles ingeniører har brugt en robotbil til at køre frem og tilbage mellem sit hjem i Berkeley og firmaets hovedkvarter i Mountain View.

Det har været muligt, fordi Google har fået særtilladelse til at teste hver bil. Nu har Nevada altså som den første stat udstedt en generel tilladelse til at sende robotbiler ud på vejene.

I den nedenstående video kan man følge den synshæmmede Steve Mahan på en tur i Google robotbil. Den kører på en forprogrammeret rute i en rolig forstad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere