Artikel top billede

Krisen rammer nordjysk IBM-broker

Bolden er begyndt at rulle lidt hurtigere for den nordjyske broker Kimbrer Computer, som i fjor måtte lægge ryg til et markant drop i overskuddet.

Afmatningen på it-markedet sætter spor i 2011-regnskabet for nordjyske broker Kimbrer Computer, som sammen med søsterselskabet Kimbrer Data måtte se det samlede overskud falde fra omkring tre millioner kroner i 2010 til kun godt en halv million i 2011.

"Der har været en generel afmatning i branchen, som sætter sig i regnskabet. Til gengæld har vi haft en god start her i 2012. Men vores dækningsgrad er forøget gennem årene, så vi er blevet bedre til at tjene penge, selvom vi i fjor blev ramt af faldende omsætning," siger direktør Morten Nøhr, som ikke ønsker at oplyse omsætningen i de to selskaber. Han fortæller dog, at det er brokerdelen i Kimbrer Computer, der står for langt den største aktivitet.

"I Kimbrer Data sælger vi til danske slutkunder, mens det i brokerforretningen i Kimbrer Computer er 95 procent af vores omsætning, der ryger ud af landet," fortæller Morten Nøhr, der deler ejerskab og ledelse i de to selskaber sammen med sin kompagnon, Peter Tølbøll Hansen.

De to selskaber sælger ifølge Morten Nøhr udelukkende IBM-produkter med fokus på high-end løsninger til tape og desk storage. Trods tilknytningen til broker-markedet har selskabet Kimbrer Data også opnået status som IBM Business Partner.

"Vi har et rigtigt godt forhold til IBM, og derfor er vi nok også en af de få brokere i Europa, der har partnerstatus hos IBM. Det kører vi fuldstændig straight," siger Morten Nøhr, som forventer at vende udviklingen allerede i år, selvom både øget konkurrence og usikre kunder lægger pres broker-branchen.

"Tingene bliver normaliseret på et tidspunkt. Det er jeg ikke i tvivl om. Men vi ser også mange udbrydere fra de gamle brokere, som kommer ind på markedet. Det skaber øget konkurrence."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere