Foxconn bliver verdens største robotfirma

Den udskældte hardware-producent Foxconn vil anskaffe en million robotter inden 2014. Foxconn skal selv udvikle robotterne og bliver dermed verdens største robotfirma.

Sidste år kom meldingen om, at Foxconn vil automatisere en stor del af sin produktion med robotter. Foxconn fremstiller hardware for Apple, Microsoft, Sony og mange andre store kunder. Foxconn-chef Terry Gou fortalte i august 2011 at Foxconn vil anskaffe en million robotter inden 2014.

Det blev i første omgang tolket som en pr-stunt. Foxconn har været udsat for hård kritik af arbejdsforholdene i sine fabrikker og så passer det godt ind i billedet, at nogle af de trivielle opgaver fremover skal udføres af maskiner i stedet for mennesker. Det gælder blandt andet maling, svejsning og samling af komponenter.

Men ifølge det tyske magasin Produktion er der tale om alt andet end et pr-stunt. Foxconn mener det alvorligt og er netop nu ved at opbygge et forsknings- og udviklingscenter for robotter i Taiwan sammen med en fabrik, hvor man selv vil fremstille maskinerne.

Dermed bliver Foxconn altså selv til en producent af robotter - og med ét slag kan Foxconn blive den største i verden. Det globale årlige salg af industrirobotter anslås til 150.000. Hvis Foxconn skal bygge en million robotter over de næste par år, bliver selskabet dermed større end konkurrenter på robot-markedet som ABB og Kuka, der også har fabrikker i Kina.

Bygger en hær af kloner

Den amerikanske robot-ekspert Frank Tobe siger til magasinet, at Foxconn sandsynligvis vil købe robotter fra ABB, Fanuc Robotics, Kuka og Yaskawa, analysere dem og bygge sine egne kopier. I første omgang vil Foxconn kun bruge robotterne på sine egne fabrikker, men senere skal de også markedsføres til eksterne kunder.

Foruden effektiviseringen i produktionen er fordelen selvfølgelig også, at robotterne ikke klager over lange arbejdstider, forlanger mere i løn eller truer med at springe ned fra taget på fabriksbygningerne.

Foxconn kom i søgelyset i 2010 efter en stribe af selvmord blandt de ansatte. Foxconn har efterfølgende hævet lønningerne, men samtidig flyttet produktionen fra sine store fabrik i Shenzhen til andre steder i Kina hvor lønningerne er lavere.
 
I maj sidste år blev en af de nye Foxconn-fabrikker i Chengdu ramt af en eksplosion, hvor tre ansatte blev dræbt og femten såret. Ifølge ubekræftede meldinger skulle dødstallet være meget højere.
 
Det menes at brandbart støv har udløst eksplosionen. Foxconn beskæftiger omkring 100.000 arbejdere i fabrikken, der ligger i det sydvestlige Kina.
 
Samlet har Foxconn mere end en million ansatte i Kina, og selskabet ekspanderer i flere lande.
 
Foxconn blev stiftet i 1974 som en producent af plastknapper til fjernsyn, men i de seneste år er det gået stærkt med en årlig vækst på 30 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.