Artikel top billede

Tablets kan give ondt i nakken

Tavlecomputere er meget populære, men de kan give smerter i nakken og ryggen hvis man bruger dem i længere tid.

Tablets er et forholdsvis nyt fænomen og derfor er der ikke mange undersøgelser, som beskæftiger sig med ergonomien i de flade computere. Nu har Harvard School of Public Health udgivet en rapport, hvor man har undersøgt de sundhedsmæssige konsekvenser af tablet-brug.

Her viser det sig, at brug af tavlecomputere i længere perioder kan føre til smerter i ryggen og nakken, hvis man sidder i en uheldig stilling. Det kan heller ikke udelukkes at det kan give problemer med bevægelses-apparatet.

Forskerne har observeret 15 erfarne tablet-brugere i forskellige scenarier. I testen har man brugt iPad 2 og Motorola Xoom, som begge er placeret på langs.

Der er især problemer, hvis man placerer tavlecomputeren i skødet. Her er brugeren typisk tvunget til at bøje hovedet og nakken i en stejl vinkel for at se ned på tavlecomputeren, og det kan give smerter på lang sigt.

Mange placerer f.eks. tavlecomputeren i skødet, når de skriver tekst på skærmen. Forskerne anbefaler at placere computeren højere for at undgå at skulle bøje hovedet så meget.

Her vil det hjælpe, hvis man benytter en tastatur-adapter eller en særlig case, så man kan have tavlecomputeren stående på skrivebordet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere