Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Anton Therkildsen, salgsdirektør i Fujitsu, er gift med Bettina, som er campaign manager hos EG A/S. Sammen har de Gustav på otte år og Magnus på seks år. De bor i Hørsholm.

Ny Fujitsu-direktør foretrækker god vin, kaffe og golf

It-profil: Fujitsus ny salgsdirektør kan ikke undvære det høje tempo i it-branchen, men forstår at prioritere sine opgaver.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

It-branchen er et fantastisk sted at være ansat. Der sker hele tiden noget nyt, som er til gavn for virksomheder og borgere, og vi er med til at løse nogle af de store udfordringer, Danmark står overfor de næste mange år frem.
Dynamikken og det høje tempo kan jeg ikke undvære, og så glæder jeg mig utroligt meget til at lære Fujitsu og mine nye kollegaer godt at kende.

Hvad holder du mindst af ved it-branchen?
Der er ikke nogen specifikke områder, jeg holder mindst af, men det er klart, at når et projekt kører skævt, er det aldrig morsomt. Det sker heldigvis sjældent.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At have fået lov til at bestride nogle spændende job, hvor jeg kunne gøre en stor forskel for kunder og medarbejdere og se ting lykkes.

Og hvad er du mindst stolt af?

Når teamet ikke er lykkedes, og hvor jeg har haft et medansvar.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Det er et svært spørgsmål, for der er mange personer, som har betydet meget for mig - både tidligere chefer og kollegaer. Men det må være Walther Thygesen, som gav mig mit første lederjob - han har været en stor inspiration for mig.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville være samme sted - kort og godt.

Hvad laver du om 10 år?
Nu er jeg jo knap nok startet hos Fujitsu endnu, men jeg er sikker på, at Fujitsu rummer mange spændende jobmuligheder, så jeg regner bestemt med at være dér på den lange bane.

Hvilket job ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Så skulle det være noget med ski den ene halvdel af året og god vin og kaffe og lidt golf den anden halvdel af året - livsnyder må det vist være.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

It er og vil altid være en stor del af vores tilværelse, så jeg ser ingen trusler, kun muligheder.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville satse mere på it i folkeskolen - børn fra 1. klasse skal lære at bruge it som en fast del af undervisningen, og det kan kun gå for langsomt. Samtidig får vi flere og flere ældre, så vi bliver også nødt til at tænke it ind på en ny måde, så vi kan hjælpe dem med at hjælpe sig selv i endnu større grad.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg prioriterer mine opgaver ud fra, hvad der er vigtigt, og hvad der er relevant at gøre netop nu. Hvis man prøver at gøre alting selv, så går det galt.

Hvordan kobler du af?
Jeg er blevet meget bedre til at koble af, når jeg kommer hjem og til at være til stede med familien. Og så nyder jeg virkelig en løbetur tidligt om morgenen, inden ungerne er stået op. Det frisker kroppen og hjernen op og giver ny energi til dagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.