Artikel top billede

Dells top-boss havde ikke forventet, at hans besøg i Danmark skulle overskygges af en dansk blærerøv. (Foto: Dell, Michael Dell 20120418Foto: Torben Klint /)

Amerikansk it-gigant undskylder for brug af Mads Christensen

Debatten om upassende kvindekommentarer får Dell til at undskylde. På Google+...

Hvad der skulle have været en hyggelig dag i selskab med kunder og partnere i Danmark har nu udviklet sig til en global pr-skandale i fuld skala for Dell.

Dell underskylder nu fra hovedsædet i USA, at firmaet gav sceneplads til blærerøven Mads Christensen.

På Dells danske konference i april blev den kendte provokatør og foredragsholder Mads Christensen hyret som underholder og moderator. I den forbindelse fik han sagt opsigtsvækkende sætninger, som spredte sig på nettet og satte Dell i et meget uheldigt lys.

Den danske blogger Christiane Vejlø var hurtig til at rapportere, at Christensen for eksempel havde opfordret de mandlige tilstedeværende til at lære deres børn af sige "Hold kæft, kælling".

På Google+

Dells danske direktør var kort efter ude og undskylde, hvis nogle tilskuere følte sig stødt. Men siden har sagen også spredt sig til amerikanske medier som Wired, Reddit og Cnet, så i et forsøg på at begrænse den uheldig presseomtale har Dell nu lagt en uforbeholden undskyldning frem.

Der er ikke et ord om den på firmaets egen presseside på Dell.com. I stedet kan den findes på Google+. Det kunne være et tegn på, at Google+ nu er blevet mainstream i USA - eller også betyder det, at Dell forsøger at holde omtalen i it-kredse.

"Jeg er komiker"

Lige siden debatten eksploderede i Danmark er det blevet diskutteret, om det var en god idé at hyre Mads Christensen. Flere mener, at hans forhistorie med sin kønskritiske foredrag og kiksede udtalelser om manglende modstand hos ofre på Utøya burde havde holdt Dell fra at bruge ham. Især i lyset af at Dell i mange år har arbejdet for at styrke tilgangen af kvinder til it-branchen.

Til ComON har Mads Christensen undskyldt provokationen, men forsøgt at forklare sine ytringer med, at de er taget ud af sammenhængen, at de var ment som ros til kvinder, og at han i bund og grund føler sig som en komiker.

I udtalelsen fra Dell skriver firmaet:

"Vi undskylder for denne uheldige episode. Fremadrettet vil vi være mere opmærksomme, når vi udvælger foredragsholdere til Dell-arrangementer".

Det er ikke eneste gang i foråret, at en it-kæmpe har været i mediemøllen for et kritisabelt kvindesyn. IBM har sponseret en golfklub, der i mange år har holdt både kvinder og sorte amerikanere ude. Det skabte en del debat, da IBM i år fik en kvindelig topchef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere