Artikel top billede

Nu bliver det lettere at få danske e-bøger på Kindle

Dansk internet-boghandel bygger bro til Amazons Kindle, som stadig kører med sit eget lukkede format til e-bøger.

Når det gælder elektroniske bøger mangler man stadig en åben, fælles standard for hele branchen. Amazon kører med sit eget lukkede format på sine populære Kindle-enheder, mens danske internet-boghandlere som Saxo og Riidr typisk bruger ePub-formatet. For at læse ePub-bøger på Kindle er det nødvendigt at konvertere dem til Amazons eget format først. Det kan gøres med gratis programmer som f.eks. Calibre.

Nu har Riidr gjort det lettere at få danske e-bøger over på Kindle. Med en ny funktion kan man sende e-bøger direkte til sin Kindle med et enkelt klik. Det er ikke længere nødvendigt at bruge specielle programmer for at konvertere e-bøgerne, for herefter at overføre dem manuelt.

"Hvis e-bøger skal få den store fremtid vi forventer, skal det være let og gnidningsløst for læserne, og med vores "Send til min Kindle" service, har vi taget endnu et skridt mod det mål," siger Anders Breinholst, der er direktør hos Riidr.

Han anslår at der er mindst 50.000 Kindle læseenheder i Danmark, og dermed er Kindle langt den mest udbredte e-bogslæser på det danske marked - selvom der stadig mangler danske e-bøger hos Amazon.

E-bogsverdenen er stadigvæk omfattet af mange forskellige formater og platforme, og det er især læserne, der betaler prisen i kraft af at have svært ved at flytte deres e-bøger.

"Vi har sparret Kindle brugere, som læser danske e-bøger for et kvarters manuelt arbejde per overført e-bog til Kindle," siger Anders Breinholst.

I den sidste måned er "Send til min Kindle" funktionen blevet testet af en lukket gruppe brugere, og nu er den tilgængelig for alle kunder hos internet-boghandlen.

E-bogen fik sit store danske gennembrud mellem jul og nytår, hvor Saxo meldte om en ny download-rekord for e-bøger. Den 25. december 2011 udgjorde e-bøger mere end 20 pct. af omsætningen hos Saxo. På denne dag blev der solgt 260 pct. flere e-bøger end på samme dag året før, hvor den gamle rekord blev sat.

Politidirektør Hanne Bech Hansens debutkrimi "Lasten" blev solgt i næsten dobbelt så mange eksemplarer som e-bog sammenlignet med den trykte version.

Hos Amazon har salget af elektroniske bøger overhalet salget af papirbøger allerede i 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere