Artikel top billede

Nu bliver det lettere at få danske e-bøger på Kindle

Dansk internet-boghandel bygger bro til Amazons Kindle, som stadig kører med sit eget lukkede format til e-bøger.

Når det gælder elektroniske bøger mangler man stadig en åben, fælles standard for hele branchen. Amazon kører med sit eget lukkede format på sine populære Kindle-enheder, mens danske internet-boghandlere som Saxo og Riidr typisk bruger ePub-formatet. For at læse ePub-bøger på Kindle er det nødvendigt at konvertere dem til Amazons eget format først. Det kan gøres med gratis programmer som f.eks. Calibre.

Nu har Riidr gjort det lettere at få danske e-bøger over på Kindle. Med en ny funktion kan man sende e-bøger direkte til sin Kindle med et enkelt klik. Det er ikke længere nødvendigt at bruge specielle programmer for at konvertere e-bøgerne, for herefter at overføre dem manuelt.

"Hvis e-bøger skal få den store fremtid vi forventer, skal det være let og gnidningsløst for læserne, og med vores "Send til min Kindle" service, har vi taget endnu et skridt mod det mål," siger Anders Breinholst, der er direktør hos Riidr.

Han anslår at der er mindst 50.000 Kindle læseenheder i Danmark, og dermed er Kindle langt den mest udbredte e-bogslæser på det danske marked - selvom der stadig mangler danske e-bøger hos Amazon.

E-bogsverdenen er stadigvæk omfattet af mange forskellige formater og platforme, og det er især læserne, der betaler prisen i kraft af at have svært ved at flytte deres e-bøger.

"Vi har sparret Kindle brugere, som læser danske e-bøger for et kvarters manuelt arbejde per overført e-bog til Kindle," siger Anders Breinholst.

I den sidste måned er "Send til min Kindle" funktionen blevet testet af en lukket gruppe brugere, og nu er den tilgængelig for alle kunder hos internet-boghandlen.

E-bogen fik sit store danske gennembrud mellem jul og nytår, hvor Saxo meldte om en ny download-rekord for e-bøger. Den 25. december 2011 udgjorde e-bøger mere end 20 pct. af omsætningen hos Saxo. På denne dag blev der solgt 260 pct. flere e-bøger end på samme dag året før, hvor den gamle rekord blev sat.

Politidirektør Hanne Bech Hansens debutkrimi "Lasten" blev solgt i næsten dobbelt så mange eksemplarer som e-bog sammenlignet med den trykte version.

Hos Amazon har salget af elektroniske bøger overhalet salget af papirbøger allerede i 2010.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere