Artikel top billede

Facebook skal gøre det sjovere at flyve

Nu er Lufthansa klar med en ny service, hvor du kan få personlige hilsner fra dine Facebook-venner mens du sidder i flyet.

Lufthansa har lanceret det, der beskrives som verdens første sociale inflight underholdnings-tjeneste. Med FlightGreetings kan du modtage personaliserede hilsner, videobudskaber, link-lister og andet indhold fra dine Facebook-venner når du sidder på flyet.

Det kræver blot at du indtaster dit flynummer og afgangsdato i FlightGreetings-applikationen, hvorefter det bliver publiceret på din Facebook-side. Her kan vennerne så sende beskeder, der bliver leveret i flyet.

Det kunne f.eks. være anbefalinger til interessante steder at besøge på rejsedestinationen eller en Spotify-playlist til den lange flyvetur. Det hele bliver samlet på din personlige FlightGreetings-side, som er tilgængelig så snart flyet er i luften.

Det kræver selvfølgelig at du rejser på et fly, hvor der er internet-adgang ombord. Lufthansa tilbyder efterhånden internet på de fleste af sine afgange.

Find din sidemand på Facebook

Flyselskaberne har tidligere eksperimenteret med at integrere sociale netværk. Som ComON kunne fortælle i december, har KLM udviklet en ny service, hvor du kan vælge hvem der skal sidde ved siden af dig i flyet baseret på informationer fra Facebook. Dermed kan du altså finde en person, der har de samme interesser - og så skulle der jo være samtalestof til hele turen.

Ideen er, at du skal forbinde din Facebook-profil med dine check-in-informationer og vælge en sidemand som passer til dig. Denne "Meet and seat" service bliver testet lige nu.

Både Virgin Atlantic, Lufthansa og Air France har tidligere forsøgt at skabe deres egne sociale netværk for medlemmer af deres bonus-programmer.

Sidste år kom Malaysia Airlines med MHBuddy, hvor brugerne kan booke billetter og tjekke ind over flyselskabets Facebook-side og samtidig kan se, om deres Facebook-venner er på samme fly.

Den sociale fly-revolution

Men det er ikke kun flyselskaber, der forsøger at forbinde flyrejsen med sociale netværk. Hos danske Planely kan man uploade sin rejseplan og finde andre Planely-brugere, der er på samme fly. Planely taler ligefrem om en "social flying revolution".

Hos en anden tjeneste, Satisfly, kan man også fortælle om man har lyst til at snakke forretninger eller bare lidt afslappende småsnak. Disse informationer bliver så delt med flyselskaberne, som bruger dem til at fordele sædepladser.

Hos KLM skal de rejsende selv vælge at forbinde bookingen med deres sociale profil. Herefter kan du så se hvor andre rejsende der deltager i programmet sidder i flyet - og reservere et sæde ved siden af den ønskede person. Den pågældende modtager også en notificering - men kan ikke afvise sidemanden.

Det er dog muligt at skifte sæde igen op til to dage inden afgangen - så man kan forestille sig at det bliver til et helt mini-spil, hvor folk flytter rundt i flyet for at finde (eller undgå) hinanden.

Andre flyselskaber har den modsatte strategi. Hos Air New Zealand, AirAsia X og Vueling kan du betale for at blive placeret ved siden af et tomt sæde. Så er der i hvert fald ro på turen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.