Artikel top billede

Slut med NemID på 5 år gamle Macs

Opdatering af NemID tvinger Apple-brugere til at købe nye maskiner eller opgradere.

Opdateret: NemID har siden præciseret denne historie. Læs mere her.

Styresystemet Leopard blev sluppet fri i 2007, men nu kan tigerdyret godt løbe ud på de evige jagtmarker.

Det er konsekvensen af, at DanID har valgt at stoppe med at understøtte det. Med andre ord kan man ikke længere bruge NemID til at kommunikere med sin bank eller det offentlige, hvis man bruger Leopard (OS X 10.5) på sin Mac.

DanID har ikke meldt ændringen ud offentligt, men i øjeblikket kan man læse en kort tekst på hjemmesiden, at 10.5 ikke længere vil blive understøttet på grund af en opdatering af Java, og at DanID ikke kan hjælpe med kundesupport.

Styresystemet blev første gang solgt med Apples computere i 2007 og blev i 2009 overhalet af et hurtigere dyr på savannen, efterfølgeren Snowleopard (OS X 10.6).

De kan opgraderes

Opdateringen betyder i værste fald, at brugere med gamle Macs skal pensionere dem og købe nye. Men Macs købt inden for de sidste fem år vil typisk kunne opgraderes til enten 10.6 eller det nyeste 10.7.

Det er nu helt slut med at bruge NemID med den gamle PowerPC-platform, som ikke understøttes på 10.6.

En it-supporter fortæller til Version2, at den seneste opdatering af NemID er problematisk, fordi mange stadig anvender Leopard.

"Det hænger ikke sammen med, at man gerne vil have alle med, også udkantsdanmark. Jeg har en del lidt ældre Mac-brugere, som nu skal betale mig for at hjælpe med at opgradere eller købe en ny computer for at kunne bruge netbank eller modtage e-mails fra det offentlige," siger Per Møller Olsen fra Olsen Multimedia til Version2.

Styresystemet Leopard, som DanID ikke længere understøtter, er langt nyere, end de Windows-platforme, som DanID stadig understøtter. Windows XP fra 2001 kan stadig anvendes til NemID.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.