Artikel top billede

Sådan arbejder nordjysk superhacker fra fængslet

Avanceret tyv sætter penge ind på din konto. Se her hvorfor.

Den nu 26-årige hacker, som politiet for anden gang har grebet i at netsvindle, selvom han er indsat i et fængsel, har et langt synderegister bag sig.

Tilbage i 2008 fik dansk politi et tip fra FBI om, at den dengang 22-årige nordjyde var manden bag et globalt netværk for køb og salg af stjålne kreditkort.

Da han året efter blev anholdt, fandt politiet oplysninger om cirka 100.000 hovedsageligt udenlandske kreditkort. Fra sin computer havde hackeren adgang til at styre et netværk af 19.000 inficerede computere rundt omkring i verden.

Tilsyneladende har afsoningen af flere domme for hackning og databedrageri ikke været nogen hindringen, for netsvindlen fortætter.

Han afsoner i et åbent fængsel, hvor fangerne af uddannelsesmæssige årsager har adgang til pc'er med internetforbindelse.

Indscannede pas og kørekort

Den nordjyske hacker er god til at gætte adgangskoder til folks Hotmail- og Gmail-konti. Når han er inde på ofrenes mail, leder han efter loginoplysninger til online betalingsformidlere som for eksempele eWire eller Moneybookers. Hvis der ligger indscannede dokumenter som pas eller  kørekort, er det videre forløb ekstra nemt. Nu kan hackeren bruge betalingstjenesten til at flytte penge fra stjålne kreditkort til online casinoer og pokersites - og nu spille mod sig selv og være sikker på at vinde.

Ofrene med hackede mail-konti mister altså ikke nødvendigvis nogen penge til hackeren, men det er dog ikke, fordi han på nogen måde foragter gods og guld.

Da den nordjyske hacker i 2009 fik sin første dom for hacking og databedrageri, havde han ifølge anklageskriftet udført databedrageri for en million kroner.

Læs også: Nordjysk hacker misbruger dine spilkonti fra fængslet - igen og igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere