Artikel top billede

Derfor lever De Gule Sider videre efter konkurs

Konkursramte De Gule Sider er blevet en god forretning hos konkurrenten

For et halvt år siden krakkede De Gule Sider og blev opslugt af konkurrenten, Eniro. Så i dag sidder den svenske koncern på alle de tre store danske telefon- og kort-opslagstjenester: Krak, Eniro og De Gule Sider.

Men selv om De Gule Sider var på vej i graven før jul, så er den gamle telefonbog på vej mod en lysere fremtid.

Det fortæller Eniro-direktør Stefan Kercza, der har brugt de seneste måneder på at analysere sit indkøb. Og de foreløbige beregninger ser gode ud.

I Eniros første kvartalsregnskab i år kunne firmaet fremlægge en omsætningsvækst på 42 procent. Det skyldes især generelle effektiviseringer - og opkøbet af De Gule Sider.

"Vi forventer, at De Gule Sider allerede bidrager positivt på bundlinjen i år," siger Stefan Kercza til ComON.

Besøgstal styrtdykkede

De Gule Sider virkede ikke just som en guldmine at få fingre i. Ud over konkursen er hjemmesidens besøgstal også raslet ned de seneste år.

Ifølge FDIM har De Gule Sider i øjeblikket 710.000 besøgende om måneden. For fem år siden var tallet 1,3 millioner brugere.

Er det tilfredsstillende?

"Det er klart utilfredsstillende. Men det skal ses ud fra den situation, som De Gule Sider har været igennem op til konkursen i december og hele sidste år. Der har helt naturligt ikke været meget udvikling eller nytænkning, og det kan ikke undgå at påvirke besøgsantallet. Det er jo klart, at når folk oplever, at temaer og undersider ikke bliver opdateret, så forsvinder de. Det er vi allerede begyndt at bygge op igen, men det er selvfølgelig ikke en udvikling, man får vendt på et kvartal," siger Stefan Kercza.

Et tegn på fornyet marketing-indsats så man, da De Gule Sider sponsorerede to håndboldkampe i foråret.

Holder jyder mere af De Gule Sider?

Selv om det kunne være fristende at sløjfe varemærket "De Gule Sider" om fokusere kræfterne omkring Eniro/Krak, så er det planerne, at Dgs.dk skal leve videre.

"Det kommer ikke til at leve videre, som det altid har gjort. Men jeg mener, at kendskabsgraden til varemærket De Gule Sider er så stor, at det vil være fuldstændig tåbeligt at lægge det ned. Alle vores analyser viser, at der fortsat er synergier at hente. Vi har ikke købt De Gule Sider for at lukke det ned," siger Stefan Kercza.

Eniro havde før opkøbet nogle formodninger om, at De Gule Sider kunne komplementere koncernens eksisterende portefølje. Det har vist sig rigtigt.

"Vores forudsigelser holdt stik. Så vi har haft et rimelig godt kendskab til De Gule Siders forretning. Men det viser sig også, at der nogle præferencer blandt brugerne for enten De Gule Sider eller Krak. Så der er en ret lille dobbeltdækning af brugere, der bruger begge tjenester. Et slag på tasken er, at kun 20-25 procent, der besøger Krak også besøger De Gule Sider," siger Stefan Kercza.

Firmaet har endnu ikke analyseret sig frem til, hvilke brugere, landsdele eller kundegrupper, der har præferencer for de respektive sider. Det arbejde er nu i gang.

Der fulgte 42 medarbejdere med til Eniro, da De Gule Sider i januar overgik til den svenske koncern.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere