Artikel top billede

Her er tre smarte stemmestyrings-apps

Har du ikke en telefon med Apples Siri eller Samsungs nye S-Voice-funktion, kan du i stedet hente en af de her apps.

IPhone 4S har Siri. Den nye Samsung Galaxy har Voice S.

Ja, vi taler naturligvis om stemmestyring.

Men hvordan kan du få stemmestyring, hvis du ikke har den nye iPhone eller den nye Samsung Galaxy-telefon?

Det er faktisk ikke så svært. Det kræver blot, at du går en tur i Apples App Store, Google Play eller Windows Phone Market Place, hvor der findes en lang række hæderlige alternativer med mange af de samme funktioner.

På de næste sider kan du se en række alternative stemmegenkendelses-apps.

Vlingo

Vlingo er helt gratis og findes til både iPhone og Android, og app'en tilbyder dig de fleste af de funktioner, som Apples Siri også har: 

Med Vlingo kan du diktere og afsende e-mails og sms-beskeder, ligesom du også kan få Vlingo til at foretage Google-søgninger, hente kort frem og opdatere dine sociale netværk.

Du kan naturligvis også få app'en til at ringe dine kontakter op, hvis du ønsker det. Men ligesom Siri forstår Vlingo ikke dansk, så du bliver desværre nødt til at tale engelsk med den. 

Virker trods dansk accent

I vores hurtige test af Vlingo fungerede app'en helt acceptabelt. Den forstod det meste, men havde dog også enkelte fejlskud.

Det synes vi er ok. Ikke mindst når nu vi ikke kan løbe fra, at vi bjæffer vores stemmekommandoer på et engelsk med en hørbar dansk accent. 

Alligevel kunne Vlingo uden problemer finde den rette person i telefonbogen og afsende en sms, selv om beskeden dog kom til at lyde: "Did you beat my e-mail" i stedet for: "Did you read my e-mail."

Evi

I modsætning til Vlingo er Evi ikke helt gratis. Til iPhone koster app'en 6 kroner, mens Android-brugere dog kan hente den gratis.

Evi bygger på stemmegenkendelsesteknologi fra virksomheden Nuacen, som også er den, Apples Siri bruger.

Stemmegenkendelsen fungerer da også helt, som den skal, og Evi kan endda svare på spørgsmål uden blot at linke til en Google-søgning, som konkurrenten Vlingo nøjes med at gøre. 

Stiller du et spørgsmål til Evi, bliver du svaret af en stemme akkurat som med Siri.

Da jeg ville vide, hvordan vejret er i London, forstod Evi det uden problemer og svarede, at temperaturen i øjeblikket er 16 grader celsius og i løbet af dagen vil stige til 23 grader. 

Kender ikke København

Desværre forstår den britisk udviklede app ikke et klap af det, når vi spørger efter vejrudsigten i København. Her bliver vi i stedet bedt om selv at besøge vejrsiden Accuweather. 

Og det bliver heller ikke meget bedre, når vi spørger efter kurserne på populære aktier som eksempelvis Apple og Facebook. Her anbefaler Evi også blot, at vi selv går ind på aktiesiden Yahoo Finance og tjekker kursen. 

Sidst men ikke mindst er vi ret skuffede over, at Evi ikke har en dikteringsfunktion, der gør det muligt at diktere e-mails og sms-beskeder. 

Evi kan ganske vist godt selv finde en person i vores kontaktbog og herefter åbne telefonens e-mail eller sms-app. Men desværre må vi selv indtaste beskeden.

iTranslate

Som navnet antyder, er iTranslate en app, der kan oversætte beskeder.

Du vælger blot to sprog og indtaler din besked, og i løbet af få sekunder bliver din besked oversat og læst op på det sprog, som du har valgt. 

Modsat de fleste andre talegenkendelses-apps forstår iTranslate dansk, og den forstår det tilmed overraskende godt, hvilket måske er årsagen til, at app'en i øjeblikket er den mest solgte i den danske App Store. 

ITranslate koster seks kroner og findes indtil videre kun til iPhone. Til gengæld kan Android-brugere få nogenlunde samme funktion gratis, hvis de henter Google Translates app.

Der findes mange andre alternativer...

Er du Windows Phone-bruger og leder efter en stemmestyringsapp, kan du forsøge dig med app'en Ask Ziggy, der minder en hel del om Evi og Vlingo.

Desværre har ikke vi endnu ikke haft lejlighed til at prøve kræfter med Ask Ziggy. 

Gider du ikke downloade apps, kan du dog også nøjes med de stemmegenkendelsesfunktioner, som de fleste smartphones i dag har som standard-funktion. 

Eksempelvis har vi tidligere omtalt Microsofts TellMe-funktion til Windows Phone, ligesom Android-telefoner også gennem flere år har haft en indbygget stemmestyrings-funktion ved navn Voice Actions

Men selv hvis du har en iPhone af ældre dato, vil din telefon være udstyret med en simpel, men ganske velfungerende stemmestyringsfunktion, som vi tidligere her i spalterne har døbt "Baby Siri."

Læs også:

Med disse apps bliver du den vildeste sprogekspert

Vidste du det? Din iPhone har allerede en baby-Siri  

Microsofts Siri-udfordrer fatter ikke en bjælde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.