IBM er et mere sexet brand end Google

It-firmaer dominerer listen over de mest værdifulde brands. Men Googles dominans er blevet mindre.

Er gode gamle IBM virkeligt et mere cool og sexet mærke end Google?

I Danmark har selskabet millionunderskud og har netop måttet starte en stor fyringsrunde. Men på globalt plan står IBM stærkt - endda stærkere end Google, hvis man regner alle brand-faktorer sammen og gør selskabets gode navn og rygte - og alle de andre ting, der omfatter varemærke-værdi - op i dollars.

Den opgørelse har det amerikanske firma MillwardBrown gjort de sidste mange år, og på den nyeste liste over verdens mest værdifulde brands, har IBM overhalet Google på andenpladsen.

Søgemaskinefirmaet, der indekserer verdens kulturarv og i øvrigt aldrig gør noget decideret ondt, er dermed reduceret til en tredjeplads på imagelisten. Nummer ét er naturligvis Apple.

Måske har man hos Microsoft lidt den samme følelse, som Googles image-ansvarlige må have over at være blevet overhalet i cool-konkurrencen af en tidligere maskin-producent, der fik sit navn i 1924.

Microsoft er naturligvis også højt oppe på listen over verdens mest værdifulde brands, men et enkelt andet firma er altså bedre: Fastfood-kæden McDonalds, der hovedsageligt kan berømmes for sine betydelige bidrag til en amerikanske fedme-epidemi, er ifølge brand-listen et mere interessant og mindeværdigt varemærke end Microsoft.

Som it-mand- eller kvinde bør du notere dig, at syv ud af de ti mest værdifulde brands i verden er it- eller telecom-firmaer - og at firmaerne i din branche udgjorde hele 44 procent af de samlede værdier i hele top 100 listen over de fedeste globale brands.

Et af de it-firmaer, man har hørt mest om på det seneste, ligger trods stor vækst stadig relativt langt nede på listen: Selskabet, der takket være omtale i forbindelse med en børsintroduktion er hoppet frem til 19. pladsen på værdilisten, går under navnet Facebook.
 
Værdisættelsen af selskabernes omdømme er foretaget ud fra en kompleks vurdering af en bred vifte af brand-faktorer nærmere beskrevet i markedsførings-sprog her.

Se hele top100 listen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.