Artikel top billede

IBM forbyder Siri

Den digitale assistent er bandlyst i IBM's interne netværk. Big Blue frygter at Siri er en sladrehank.

IBM har ligesom mange andre virksomheder en "Bring Your Own Device" politik, hvor man tillader at medarbejderne kan tage deres egne smartphones og tavlecomputere med på arbejde. Men selvom de ansatte gerne må benytte deres egen iPhone, er det forbudt at bruge den digitale assistent Siri. IBM frygter, at de talte forespørgsler bliver overført til Apple og gemt, skriver MIT Technology Review.

Siri er en stemmestyret digital butler, som kan finde alle slags informationer. Når du snakker med Siri bliver optagelsen sendt til Apple og konverteret til tekst, hvorefter den bliver færdigbehandlet og resultatet sendt tilbage til telefonen. Siri overfører også mange andre informationer, som f.eks. navne på personer i adressebogen (nødvendigt hvis du beder Siri om at ringe op til en kontakt).

Apple fortæller ikke, hvor længe disse informationer bliver gemt på serverne eller hvem der har adgang til at se dem.

Wired har kigget nærmere på licensaftalen for iPhone og fundet følgende afsnit:

"By using Siri or Dictation, you agree and consent to Apple's and its subsidiaries' and agents' transmission, collection, maintenance, processing, and use of this information, including your voice input and User Data, to provide and improve Siri, Dictation, and other Apple products and services".

Det kan være meget personlige og følsomme informationer, der lander hos Apple, og det har da også fået American Civil Liberties Union til at advare mod Siri.  

Men det samme problem gælder for mange andre applikationer og internet-tjenester. Google sender også din søgeforespørgsel til firmaets servere og gemmer data om brugerne. Men IBM har ikke forbudt Google.

Måske er forklaringen på IBM's bekymringer, at Siri kan bruges til at diktere beskeder, som så bliver gemt hos Apple. Desuden har Google indvilliget i at anonymisere sine søgeresultater efter ni måneder.

Det er kun 40.000 ud af de omkring 400.000 IBM-ansatte, der har fået udleveret en BlackBerry-telefon, mens omkring 80.000 bruger deres egne smartphones og tablets på arbejdet. Herunder altså også iPhones, men uden Siri.

IBM har også forbudt Dropbox, fordi man frygter at det kan bruges til at lække fortrolige data, og det er heller ikke tilladt at sende sin IBM-mail videre til en offentlig mailtjeneste eller bruge sin smartphone til at oprette en åben Wi-Fi hotspot.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere