Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

USA går i cyberkrig

Den amerikanske udenrigsminister har for første gang indrømmet, at USA selv bruger hackere til at angribe sine fjender på nettet.

I en tale onsdag aften hos Special Operations Command fortalte udenrigsminister Hillary Clinton, at ministeriets egne hackere har angrebet Al-Qaeda på nettet og udskiftet indholdet på hjemmesider. Det er første gang, at den amerikanske regering har leveret så mange detaljer om en konkret hacker-operation mod landets fjender.

Clinton fortalte at Al-Qaeda i Yemen har forsøgt at sprede rekrutterings-propaganda på forskellige stamme-sites.

"Inden for 48 timer havde vores hold fyldt de samme sites med ændrede versioner ... som viste ofrene for Al-Qaedas angreb i Yemen," sagde Clinton ifølge Washington Post.

Hun fortalte også at udenrigsministeriet samarbejder med militæret og efterretnings-tjenester om at gennemføre hacker-operationer. U.S. Central Command har et digitalt udrykningshold, som holder øje med blogs og fora og blander sig i debatten for at udfordre de brugere, som er moderate i deres tone.

"Vi prøver at koncentrere vores energi og indsats ... på dem som ikke er blevet radikaliseret. Ideen er at søge derhen, hvor dialogen finder sted," forklarede den tidligere chef for holdet, major David Nevers, i et interview tidligere i år.

Men andre eksperter sætter spørgsmålstegn ved, om det faktisk hjælper at sprede anti-propaganda på nettet. Ifølge Associated Press har de amerikanske statshackere blandt andet udskiftet billeder af ligkister med amerikanske soldater og i stedet plantet billeder med civile ofre for terrorangreb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.