Artikel top billede

"Det er jødeforfølgelse, Google"

Franskmænd er igen sure på Google.

Google Suggest har igen fået en gruppe folk til at blive sure på søgefirmaet.

Google Suggest er den teknik, der hjælper besøgende med at finde det, de søger, ved at foreslå afslutninger på de besøgendes forespørgsler. Algoritmen kigger i Googles historik og leder efter, hvad andre tidligere har søgt på i den samme kontekst.

I Frankrig er en dommer blevet bedt om at løse en tvist mellem Google og flere borgerretsorganisationer. Anti-racisme-foreningerne vil have Google til stoppe med at afslutte foreslåede søgninger med ordet "jøde".

Diskussionen udspringer af, at mange franskmænd åbenbart tit spørger Google, om den eller den person er jøde. Derfor bliver mange navne-søgninger koblet med ordet jøde.
Problemet er, at det i Frankrig er lovstridigt at opbevare databaser over personers etnicitet. Det skriver Sydney Morning Herald.

En gammel strid

Det er den samme funktioner, der tidligere har bragt Google i fedtefadet, fordi algoritmen foreslog, at søgningen "Black people" afsluttes med "...stole my car".

I Frankrig er borgerretsorganisationerne sure over de smarte søgninger, fordi de betyder, at "brugere hver dag uopfordret og systematisk bliver udsat for, at kendte forretningsfolk, mediepersoner og politikere bliver omtalt som jøder," som grupperne beskriver det.

Google gentager i denne sag sit svar fra tidligere tvister og peger på, at forslagene er 100 procent automatisk genereret ud fra tidligere søgninger.

Klagerne stammer fra foreningerne SOS Racisme, Bevægelsen mod racisme og for venskab mellem folkeslag (MRAP) og International League Against Racism and anti-Semitism (LICRA).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.