Artikel top billede

"Det er jødeforfølgelse, Google"

Franskmænd er igen sure på Google.

Google Suggest har igen fået en gruppe folk til at blive sure på søgefirmaet.

Google Suggest er den teknik, der hjælper besøgende med at finde det, de søger, ved at foreslå afslutninger på de besøgendes forespørgsler. Algoritmen kigger i Googles historik og leder efter, hvad andre tidligere har søgt på i den samme kontekst.

I Frankrig er en dommer blevet bedt om at løse en tvist mellem Google og flere borgerretsorganisationer. Anti-racisme-foreningerne vil have Google til stoppe med at afslutte foreslåede søgninger med ordet "jøde".

Diskussionen udspringer af, at mange franskmænd åbenbart tit spørger Google, om den eller den person er jøde. Derfor bliver mange navne-søgninger koblet med ordet jøde.
Problemet er, at det i Frankrig er lovstridigt at opbevare databaser over personers etnicitet. Det skriver Sydney Morning Herald.

En gammel strid

Det er den samme funktioner, der tidligere har bragt Google i fedtefadet, fordi algoritmen foreslog, at søgningen "Black people" afsluttes med "...stole my car".

I Frankrig er borgerretsorganisationerne sure over de smarte søgninger, fordi de betyder, at "brugere hver dag uopfordret og systematisk bliver udsat for, at kendte forretningsfolk, mediepersoner og politikere bliver omtalt som jøder," som grupperne beskriver det.

Google gentager i denne sag sit svar fra tidligere tvister og peger på, at forslagene er 100 procent automatisk genereret ud fra tidligere søgninger.

Klagerne stammer fra foreningerne SOS Racisme, Bevægelsen mod racisme og for venskab mellem folkeslag (MRAP) og International League Against Racism and anti-Semitism (LICRA).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere